Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Echtpaar Baars - van Gameren 60 jaar getrouwd: ‘Vertrouwen in elkaar is belangrijk’

30 augustus 2021 om 12:52 Mensen

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant feliciteert het Gorcumse echtpaar Baars - van Gameren met hun diamanten huwelijk. 28 augustus waren ze 60 jaar getrouwd.  

door Esther de Swart-Peeters

Joost Baars (86) uit Leerdam en Bep van Gameren (82) uit Rhenoy leren elkaar kennen tijdens een dansavond. Joost zegt lachend: ,,Ze kon heel goed dansen.” In 1961 trouwt het stel in Beesd. Na hun trouwen gaan ze in Gorinchem wonen. 

Joost heeft verschillende functies bij De Vries Robbé en rondt zijn werkzame leven af bij de technische dienst in de gehandicaptenzorg. Bep werkt bij een kostuumatelier in Utrecht en later bij Philips/Johan de Witt, een montageatelier in Gorinchem. 

DRUK GEZINSLEVEN Het echtpaar is druk met hun werk en hun gezin. Ze krijgen twee dochters en een zoon. Joost: ,,Mijn vrouw was altijd bezig met de kinderen, daar leefde ze voor. En nog steeds geniet ze daarvan. Inmiddels zijn er ook vijf kleindochters en een achterkleinzoon. Dat vindt ze prachtig.” 

Joost houdt van fietsen en maakte toertochten. Op de vraag of hij daarvoor veel voorbereidingen treft, zegt hij: ,,Voor een beetje fietsen, hoef je niet te trainen hoor.” 

DIAMANTEN HUWELIJK Zestig jaar getrouwd zijn, wordt steeds zeldzamer. Joost kan geen tips geven voor een lang huwelijk: ,,Het hangt van je relatie af, maar ik denk dat het belangrijk is om elkaar te blijven vertrouwen.” 

Bep lijdt aan Parkinson en dementie en daarom vieren ze het jubileum in kleine kring. Samen met de kinderen kwam het echtpaar bij elkaar voor een lunch in woonzorgcentrum Steijndeld. Joost over de ziekte van zijn vrouw: ,,Ze begreep wel een beetje dat we onze huwelijksdag gingen vieren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie