Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Gorinchems echtpaar Den Tek – Van der Heijden 60 jaar getrouwd

19 juli 2021 om 15:42 Mensen

GORINCHEM Het echtpaar Den Tek-Van der Heijden uit Gorinchem is 14 juli 60 jaar getrouwd. Het diamanten paar ontving de felicitaties van burgemeester Reinie Melissant. 

door Esther de Swart-Peeters

De heer Leo den Tek (1931) en mevrouw Francien van der Heijden (1939) leren elkaar in 1960 kennen. Hij werkt dan bij Amilco, nu Vreugdenhil Dairy Foods. Zij is in dienst van De Vries Robbé.  

VAN EEN HUWELIJK KOMT EEN HUWELIJK Het stel ontmoet elkaar op de bruiloft van een collega van Francien. Leo is namelijk de broer van de bruidegom. Ze trouwen zelf een jaar later in 1961 en ze besluiten om bij de ouders van Francien te gaan wonen. Zo kan Francien de zorg voor haar zieke moeder op zich nemen. Helaas overlijdt haar moeder kort na het huwelijk. 

LINGEWIJK Beiden zijn geboren en getogen in Gorinchem. Het echtpaar blijft lang in haar ouderlijk huis in de Lingewijk wonen. Als de vader hertrouwt, verhuist hij en laat de woning na aan het jonge echtpaar. Inmiddels wonen ze op een andere plek in dezelfde Gorumse wijk. Leo en Francien krijgen een zoon en een dochter. Ze zijn nu ook opa en oma van vier kleinkinderen.  

VISSEN EN PUZZELEN Leo gaat met vervroegd pensioen, maar van stilzitten is geen sprake. Hij is elektromonteur en zet zich in zijn vrije tijd in als vrijwilliger op de landbouwschool recht tegenover hun huis. Daarnaast is Leo lid van een vissportclub en gooit geregeld een hengeltje uit. Francien vermaakt zich veelal in en om het huis: ,,Ik heb altijd veel plezier gehaald uit lezen. Tegenwoordig puzzel ik meer.” 

Het gezin van het echtpaar Den Tek-Van der Heijden kwam samen op 14 juli, de trouwdag, om het jubileum te vieren met een door een kleindochter geregeld etentje bij opa en oma thuis. 

advertentie
advertentie