Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Annemieke Garstman (49) – Werkzaam in de BSO

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Annemieke Garstman (49) – Werkzaam in de BSO. 

,,Echte Gorinchemers kun je vaak vinden in de binnenstad. Excentrieke mensen die eigenzinnig in het leven staan. Je kan ook meteen merken wie een echte Gorinchemer is, die zijn namelijk heel trots op de stad. Ik zou mezelf ook wel een echte Gorinchemer noemen. Ik woon al heel mijn leven in deze stad en heb dertig jaar in het centrum gewoond. Sinds twee jaar woon ik in een buitenwijk van Gorinchem en in het begin zei ik steeds dat ik sowieso terug zou gaan naar de binnenstad. Daar denk ik nu wel anders over: ik zit hier lekker op mijn plek. 

EERLIJK EN OPRECHT Ik geloof dat je je door de mensen om je heen ontwikkelt, zeker naarmate je ouder wordt. Toch zijn er bepaalde dingen die in je zitten. Zelf vind ik het belangrijk om in het leven eerlijk en oprecht te zijn. Dat heb ik ook geprobeerd mee te geven aan mijn dochters. Voor je kinderen moet je toch proberen een voorbeeld te zijn. Ik ben er bij hen heel trots op dat ze eerlijk mogen en durven zijn. Ze durven het gesprek aan te gaan, zelfs als het niet helemaal leuk is. 

KLEUTERJUF Ik heb heel lang intensieve zorg gehad voor mijn dochter die een verstandelijke beperking heeft. Omdat zij nu begeleid woont, heb ik iets meer tijd om mezelf te ontwikkelen op carrièregebied. Ik ga een opleiding volgen zodat ik volledig in de dagopvang kan werken. Ik ben jarenlang kleuterjuf geweest en nu wil ik daar naar terug. Het is mijn doel om voor mijn vijftigste bijgeschoold te zijn, dus dat gaat ook gebeuren!

JONGEREN Over het algemeen vind ik dat Gorinchem alles heeft. Er worden leuke dingen georganiseerd, van de zomerfeesten tot stadswandelingen en muziekavonden. Toch zou het fijn zijn als er ook iets was voor jongeren die tussen schip en wal vallen, van ongeveer vijftien tot achttien jaar. Zij kunnen nog niet de kroeg in, maar ze mogen natuurlijk ook niet op straat hangen. Daar zou iets op gevonden moeten worden.”

advertentie