Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Luke Pellikaan (28) – eigenaar Pellikaan Barbier

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Luke Pellikaan (28) – eigenaar Pellikaan Barbier.

door Fleur van Benten 

,,Ik heb best wel veel verschillende soorten werk gehad: in de bouw; als glazenwasser; in de sportschool. Ongeveer vijf jaar geleden zat ik bij de kapper en was ik aan het zeuren dat ik niet echt wist wat ik wilde doen. Toen zei hij: ‘Waarom ga je niet knippen? Dat is echt wat voor jou’. Na een aantal maanden zat het nog steeds in mijn hoofd, het leek me eigenlijk wel een mooi beroep. Ik ben gaan kijken naar de opleiding en ben aan de slag gegaan. Een eigen zaak leek wel erg haalbaar. Ik knipte eerst thuis en heb me toen netjes ingeschreven voor de Kamer van Koophandel. Na een tijdje heb ik dit pandje gehuurd en nu zit ik er al een jaar. Ik heb nu zelfs een extra jongen erbij om al het werk te kunnen doen, nooit gedacht dat dat zo snel zou gaan!

BEST CHAOTISCH Ik ben van mezelf best chaotisch, daardoor ben ik ook weleens een beetje vergeetachtig. Ik moet echt alles in mijn agenda zetten, zodat ik een melding krijg als ik iets gepland heb of een afspraak heb met iemand. Toch lukt het vaak wel om structuur te houden. In de ochtend doe ik regelmatig aan CrossFit, dan moet ik om zeven uur opstaan. Van te voren leg ik dus alles klaar, zodat ik in één ruk door kan van mijn training naar de zaak. Zo probeer ik het chaotische een beetje te tackelen en heb ik minder stress. 

MEER BINDING Het zou leuk zijn als ik een derde stoel in de zaak zou kunnen hebben, zeker voor de gezelligheid. Je merkt vaak dat de klanten met elkaar gaan praten of dat we soms met z’n vieren een gesprek hebben. Dat het hier best wel klein is, maakt het leuk: zo heb je meer binding. Voor een uitbereiding zouden we wel even moeten kijken naar de indeling van de shop, maar dat zou goed moeten komen. 

GEWOON EEN LEUK STADJE Vroeger wilde ik altijd weg uit Gorinchem, maar uiteindelijk ben ik toch hier blijven hangen. Hoe ouder ik werd, hoe leuker ik het hier eigenlijk vond. Ik heb hier ook al mijn contacten, een leuk huisje en een eigen zaak. Het is gewoon een leuk stadje.” 

Afbeelding
advertentie