Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Anouk Barger (19) – Pabo-student

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Anouk Barger (19) – Pabo-student

door Fleur van Benten

,,Ik zou mezelf omschrijven als vrolijk en enthousiast. Ik wil altijd wel helpen en doen. Toch sta ik misschien ook iets teveel aan af en toe. Dan zeg ik overal ‘ja’ tegen. Ik heb soms wel in het weekend dat ik denk: ‘Ik moet nu wel even herladen’, want anders kan ik niet meer door. Het kost dus wel veel energie, maar ik haal er ook weer energie uit. Ik probeer de laatste tijd wel meer rust te nemen, dan sla ik een keer een avondje over. Dan zeg ik: ‘Jongens, gaan jullie maar lekker. Ik sla dit feestje over.’ 

Tegenwoordig kook ik graag vaak met vrienden. Samen koken, eten en dan lekker kletsen: daar haal ik veel energie uit. Je kan dan echt even je verhaal kwijt en luisteren naar anderen. Bij een feestje doe je dat natuurlijk minder snel. Op deze manier leer je elkaar veel beter kennen. 

KINDERBREINEN, ECHT HEERLIJK! Ik word enthousiast van de kinderen die ik les geef. Kinderbreinen, echt heerlijk! Dan zegt er eentje dolenthousiast: ‘Ik ga bij de McDonalds eten en ik neem kipnuggets!’ Niemand van mijn leeftijd zou daar nog zo blij mee zijn en er met zoveel passie over praten. Dat is ook waarom ik het leuk vind om met ze te werken. 

Vroeger riep ik altijd al dat ik juf zou worden, omdat mijn moeder dat ook was. En rond de eerste klas van de middelbare had ik het besef dat het me ook wel echt heel leuk leek. Ik denk dat het ook wel in je moet zitten. Op één kind letten is natuurlijk heel anders dan op dertig tegelijk. Je bent de juf en niet een vriendin: als het klaar is, is het klaar. Dan was het even gezellig, maar moeten we ook weer verder. Dat vond ik op het begin nog wel lastig. 

HERDENKING Nu ik als juf werk, ontdek ik ook meer plekken in Gorinchem waar een verhaal achter zit. Ik heb vorig jaar bijvoorbeeld een herdenking georganiseerd bij het monument van Esther van Vriesland. Zonder die lessenreeks had ik nooit over dat monument geweten. Zo ontdek ik weer meer over Gorinchem, omdat ik het leuk vind om de kinderen iets te leren over de omgeving waar ze wonen.”

Afbeelding
advertentie