Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Ian van der Loo (20) – AMFI student, stagiair bij Filling Pieces en eigenaar ILLCUSTOMS

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Ian van der Loo (20) – AMFI student, stagiair bij Filling Pieces en eigenaar ILLCUSTOMS 

door Fleur van Benten

,,Ik ben heel gedreven om dingen te doen, actie te ondernemen. En elk jaar zie ik weer dat ik andere doelen probeer te bereiken. Ik heb mijn eigen bedrijf, ILLCUSTOMS, dat is in 2017 begonnen. Ik restaureer, customize en verhandel sneakers en kleding. Het is ooit begonnen in de derde klas. Ik zag iedereen met dezelfde sneakers rondlopen op school en ik besloot: ‘Ik wil wel even iets anders dragen’. Toen heb ik een compleet rood paar Nike Air Force gekocht, dat was wel een beetje heftig. Op YouTube zag ik dat mensen ook sneakers aan het customizen waren en toen is eigenlijk mijn passie voor sneakers en kleding begonnen. Ik ging kijken naar streetwear-merken en ook high end-mode -zelfs al draag ik dat zelf niet altijd - want ik vond het allemaal heel interessant. 

Daarnaast zit ik op AMFI. Dat is wel een opleiding waarvoor je een hands-on-mentaliteit moet hebben. Ik loop nu stage bij Filling Pieces, een Amsterdams sneaker- en kledingmerk. Best wel vet, want ik mag de social media bijhouden. Dat is vooral heel erg leuk, omdat dit me ook heel veel inspiratie geeft om weer met mijn eigen bedrijfje bezig te zijn. 

Ik ben veel bezig met koud douchen en in open water zwemmen

Ik merk dat ik steeds switch van focus. Nu wil ik mezelf bijvoorbeeld vooral lichamelijk verbeteren. Ik ben veel bezig met koud douchen en in open water zwemmen, samen met een vriend van me. Telkens bezig zijn met het verbeteren van je leven tot je bij je optimale zelf bent, dat vind ik erg leuk om te doen. En het mooie daaraan is dat er nooit een ‘einde’ is, je kan er altijd mee bezig blijven. Daarom is het belangrijk om dankbaar te blijven. Waar was je een jaar geleden en waar ben je nu?

Wat ik merk: af en toe ben ik een paar dagen bij mijn vriendin in Amsterdam en als ik dan terugkom en over de dijk wandel, bedenk ik me hoe mooi ik Gorinchem eigenlijk vind. Het is een mix van alles, dat vind ik erg leuk.”

Afbeelding
advertentie