Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Caitlin Thiewes (30) – Eigenaar Studio Twentytwo & projectleider Fraimworks

29 maart 2022 om 09:05 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Caitlin Thiewes (30) – Eigenaar Studio Twentytwo & projectleider Fraimworks


door Fleur van Benten

,,Toen ik vijftien was kreeg ik op school de opdracht om een snuffelstage te gaan lopen. Ik zou dat eigenlijk bij een kapper gaan doen, maar op het laatste moment ging dat niet door. Toen ben ik bij de lokale juwelier uitgekomen. Gelijk de eerste dag waren er vertegenwoordigers die langskwamen met nieuwe collecties. Ik was gewoon op slag verliefd. Ik vond het zo leuk dat ik uiteindelijk aan de vakschool in Schoonhoven de opleiding tot juwelier ging volgen. Het is niet iets wat iedereen doet en er komt zoveel meer kennis bij kijken dan mensen vaak denken. 

Ik wilde doen wat mijn toenmalige werkgeefster had gedaan. Een juwelierszaakje overnemen en helemaal omtoveren. Je moet dan wel aardig wat geld hebben om te investeren. Toen dacht ik: wat vind ik nog meer leuk waar ik geld mee kan verdienen? Dat was marketing. Hoe gaaf is het als ik kennis heb van sieraden én marketing, zodat ik dat kan combineren? Ik ben een HBO-opleiding mediamanagement gaan doen. Dat heeft ertoe geleid dat ik marketing deed, maar nog niet op gebied van sieraden. Een tijdje terug besloot ik voor mezelf te beginnen, via social media te verkopen en adviezen op gebied van sieraden te delen. Zo is afgelopen jaar Studio Twentytwo ontstaan. 

Het is nog wel de ambitie om ooit een klein winkeltje te beginnen. Maar ik heb ook geleerd dat je niet kan voorspellen wat er komende tijd gaat gebeuren. Voor nu zit ik zo leuk op mijn plek bij Fraimworks. En misschien is dat winkeltje wel leuk als ik straks veertig ben en denk: ik wil nu wel iets anders. 

Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn zelfstandigheid. Met name dat ik vanuit mijn vertrouwde omgeving in Groningen mijn droom achterna ben gegaan om in het westen aan de slag te gaan. Ik woon hier nu bijna vier jaar. Ik werd echt met open armen ontvangen, ondanks dat ik import ben. En ik heb van Gorinchem echt mijn thuis gemaakt.”

advertentie
advertentie