Afbeelding
SRC

Koninklijke onderscheiding voor Hans Daudeij uit Vuren en Klaartje de Heus uit Deil

30 maart 2022 om 09:12 Mensen

VUREN Op dinsdag 29 maart was de laatste raadsvergadering van de gemeente West Betuwe voor deze raadsperiode. Burgemeester Servaas Stoop reikte aan twee afscheidnemende raadsleden een koninklijke onderscheiding uit. Hans Daudeij uit Vuren en Klaartje de Heus-van Wijk uit Deil zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 


J.M. (Hans) Daudeij (1948) was van maart 2010 tot 31 december 2018 raadslid in de gemeente Lingewaal. Sinds februari 2019 is hij raadslid van de gemeente West Betuwe. Daudeij bracht een scala aan onderwerpen voor het voetlicht. Hij hield zich bezig met uiteenlopende zaken in het ruimtelijk domein.

Daudeij was jarenlang politiek betrokken in de gemeente. Hij bereidde zijn bijdragen altijd grondig voor. Waar nodig ging hij op onderzoek uit en dook hij dieper in een dossier. Hij schroomde niet om betrokkenen te bellen voor nadere informatie.

DE PLAS VAN KLAARTJE K. de Heus-van Wijk (1944) was vanaf 1994 tot eind 2018 meerdere periodes raadslid in de gemeente Geldermalsen. In 1999 werd zij wethouder en maakte zij zich hard voor de rotonde op de kruising N327 en de Hooiweg / Krugerstraat. In 2001 werd zij weer raadslid. Ze streed voor het behoud van de Steenvliet, die sommigen daardoor de plas van Klaartje noemen. Vanaf januari 2019 tot 29 maart was zij raadslid van de gemeente West Betuwe. Vele jaren hebben de gemeenten Geldermalsen en West Betuwe op haar kunnen rekenen. Altijd opkomend voor de belangen van de inwoners in de dorpen en stadjes.

advertentie
advertentie