Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Anna Meuzelaar (26) – content writer & @annalfabeet op Instagram

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Anna Meuzelaar (26) – Content writer & @annalfabeet op Instagram 

door Fleur van Benten

,,Ik ben afgestudeerd als sociaal werker en heb een tijd in hulpverlening gewerkt, maar ik merkte dat mijn hart veel meer bij schrijven lag. Dat zag ik eerst echt als mijn hobby, iets leuks voor erbij. Hoe beter ik mezelf leerde kennen, hoe meer ik merkte dat het meer is dan een passie: het is echt een ambitie. Van hulpverlening ben ik marketing ingerold en nu werk ik als content writer. Daarnaast heb ik een eigen platform gecreëerd genaamd annalfabeet.

Op het platform deel ik gedichten over mentale gezondheid en mijn blik op het leven. Ik begon omdat het me wel leuk leek om mijn teksten te delen en langzamerhand merkte ik dat ik echt een soort streven had om meer openheid en echtheid te creëren online. Het is online veel ‘picture perfect’, het gaat allemaal goed met ons. Terwijl ik als hulpverlener merkte: het is niet allemaal zo makkelijk of perfect. Maar omdat we dat verbloemen, maken we het heel lastig voor onszelf. Ik schrijf dingen die je bijvoorbeeld vertellen: ‘Het is oké als het niet goed gaat’. Ik krijg ook weleens reacties van mensen die me bedanken. Dat raakt me, omdat ik weet hoe eenzaam een gevoel kan zijn. Je merkt dan dat het toch universeel is. Dat je dan kan denken: ‘We voelen allemaal hetzelfde gevoel, maar misschien op een ander moment’, dat voelt al minder alleen.

Ik heb meegedaan met de verkiezing tot stadsdichter. Wedstrijden spreken me normaal niet erg aan, omdat ik het moeilijk vind om competitie te hebben in kunst. Maar ik dacht: ‘Laat ik het gewoon proberen’. En het is een heel leuke ervaring geweest! Ook om te zien dat er hier in Gorinchem stiekem allemaal schrijvers verborgen zitten.

In Gorinchem mis ik eigenlijk een soort openheid over bijvoorbeeld mentale gezondheid. Iets van een plek of uiting die laat zien: ‘Je bent niet alleen’. Ik denk dat de tijd van je mond dichthouden en doorbijten voorbij is. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.”

Afbeelding
advertentie