Bankje in de stad bij het Joods Monument aan het Melkpad
Bankje in de stad bij het Joods Monument aan het Melkpad Hannie Visser-Kieboom

Gorcum snakt naar meer bankjes, maar waar blijven de prullenbakken en openbaar toilet?

7 juli 2022 om 12:31 Mensen

GORINCHEM  Het voornemen van de raad om meer bankjes in de stad te plaatsen leidde tot een stroom aan reacties op het artikel van Stad Gorinchem. Van het regenboogbankje in elke wijk zoals de PvdA voorstelde tot vragen waar de bankjes in het Piazzacentrum en op de stadswallen waren gebleven. En hoe zit het eigenlijk met de prullenbakken en het openbaar toilet, zo vragen reageerders zich af. 

,,Best leuk hoor. Bankjes voor 50.000 euro. Maar laat de Gemeente eerst de palen eens repareren die al jaren niet meer werken en waardoor alle voetgangersgebieden nu hele dagen toegankelijk zijn voor auto’s die maar af en aan rijden!!! Maar wel bekeuringen uitdelen aan fietsers”, zo schrijft een van hen. ,,In ieder geval evenveel afvalbakken als bankjes en dan vooral niet te ver van het bankje vandaan”, zo schrijft weer een ander. ,,Ik wil liever grotere prullenbakken in de binnenstad. Is gewoon schande hoe dat er soms uit ziet. Propvol en alles ernaast. Past niet echt ook bij mooiste vestingstad.” Toiletten worden ook node gemist. ,,Liever goed functionerende en schone toiletten.”  

,,Kan me vergissen, maar volgens mij heeft het vorig College 4 jaar de tijd gehad om deze vraag (die leeft onder inwoners) van een antwoord te voorzien? Waarom nu deze vraag neerleggen? Had toch al uitgevoerd kunnen zijn of?, zo luidde een van de reacties op het artikel. Volgens Van Willigen is dit wel in de binnenstad opgepakt, maar niet in de wijken. ,,In 2019 speelde deze discussie ook al...hoe lang moet die nog duren voordat simpelweg 10 bankjes verspreid door de stad, worden geplaatst?! Hoe moeilijk is uitvoering daarvan nou helemaal?” Over de bankjes in het Piazzacentrum wordt gemeld dat de bankjes eerder tijdelijk weggehaald zijn vanwege corona.

Over de regenboogkleuren van een bankje zijn de meningen duidelijk verdeeld. Zo zijn er bewoners die wel wat meer kleur in de stad willen en vragen om een paars of roze bankje. ,,Ik wil sowieso meer kleur in de stad, niet perse pride kleuren, gewoon met kleur, in de stad, in het land overal!!! Kleur doet een mens goed en vrolijkt een saaie dag op.” Weer een ander schrijft: ,,Bankjes kunnen toch ook een kleurtje krijgen zonder enig hokje waar ze nu in komen door sommige azijnzeikers, jammer.” Niet iedereen kiest voor een kleurtje. ,,Meer bankjes prima maar doe ff normale neutrale kleur ipv die spuuglelijke kleuren.” 

,,En waar komt dat bankje over de geschiedenis van de water Geuzen dan wel? Wel in Brielle maar niet Gorcum”, zo vraagt iemand zich af. ,,Ja veel meer bankjes op de stadswallen; zowel onder als boven. Boven in de zon, onder in de schaduw.” Anderen zien graag meer bankjes in de winkelstraten of pleiten voor de terugkeer van de weggehaalde bankjes op de Grote Markt. ,,Ik hoop dat het bankje dat bij de caponniëre stond terug geplaatst wordt ....ja toch?” Soms is het simpel, want waarom zijn er geen bankjes voor ouderen die op de Hopper moeten wachten? ,,Gewone bankjes , ook voor ouderen langs de weg waar de Hopper ze kan komen ophalen. Die kunnen kwartier eerder of later komen en mensen moeten nu al die tijd blijven staan. Niet echt handig voor ze.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie