Joop en Annie werden gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant met hun platina huwelijk
Joop en Annie werden gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant met hun platina huwelijk Gemeente Gorinchem

Joop en Annie 70 jaar getrouwd: ‘Een feestje zonder eten is geen feestje’

19 oktober 2022 om 14:37 Mensen

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant bracht onlangs een bezoek aan Joop Nooitrust (90) en zijn vrouw Annie Nooitrust-de Vos (91). Het echtpaar was op 15 oktober maar liefst 70 jaar getrouwd: een platina huwelijk. 

Annie werkt in het sanatorium, een soort zorghotel, in Dordrecht als Joop daar opgenomen wordt als patiënt. De vonk slaat over en het stel krijgt verkering. Op 15 oktober 1952 geven zij elkaar het ja-woord op het Rotterdamse stadhuis. Het echtpaar gaat in de Dalemstraat in Gorinchem wonen. Joop is namelijk een Bliek in hart en nieren. Hun huwelijk wordt bezegeld met de geboorte van een dochter en later een zoon.

BOUWEN

Annie gaat aan de slag als bejaardenverzorgster bij de Overwaard. Zij werkt hier jarenlang met veel toewijding en plezier. Joop werkt eerst bij De Vries Robbé en wordt daarna uitvoerder in de bouw. Zo bouwde hij onder andere mee aan de totstandkoming van Zoetermeer.

NEDERLANDS-INDIË

Het stel is vanaf het begin van de oprichting van de Indische Vereniging OWTS actief lid. Ze bezoeken steevast de maandelijkse feesten van deze Indische vereniging. Annie is in Nederlands-Indië geboren en Indonesië loopt als een rode draad door hun leven. Vele malen bezoeken zij dan ook de Gordel van Smaragd. Annie kookt ook regelmatig Indisch voor haar familie en vrienden. Dit doet ze tot op de dag van vandaag. 

VITAAL

Ondanks hun respectabele leeftijd zijn beide echtelieden nog zeer actief. Annie was tot enkele jaren terug nog actief bij gymnastiekvereniging OKK en zwom elke week haar baantjes in het Caribabad. Tegenwoordig maakt ze regelmatig een wandelingetje door het Stadspark. 

Joop is jarenlang lid geweest van de Hengelsportvereniging Gorinchem en maakte ooit onderdeel uit van het team dat Nederlands kampioen werd. Daarnaast volgt hij alles wat met sport te maken heeft op de voet, waarbij wielrennen en voetbal zijn voorkeur geniet. De wedstrijden van Feyenoord worden nooit overgeslagen. 

FEEST

Op 15 oktober werd het huwelijksfeest groots gevierd in het Dorpshuis in Spijk. Naast muziek en dans is er voor de vele aanwezigen ook een uitgebreide Indische rijsttafel. ,,Want een feestje zonder eten is geen feestje”, aldus een nog zeer gelukkig en vitaal bruidspaar. ,,We voelen ons gezegend dat wij dit huwelijksfeest in goede gezondheid mogen vieren met al onze geliefden om ons heen. En onze klein- en achterkleinkinderen zijn onze oogappels”, vult Annie met een brede glimlach nog even aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie