Tinus en Gerrie nemen felicitaties van burgemeester Reinie Melissant in ontvangst
Tinus en Gerrie nemen felicitaties van burgemeester Reinie Melissant in ontvangst Gemeente Gorinchem

Tinus en Gerrie zijn 60 jaar getrouwd en nog steeds dol op elkaar

1 september 2022 om 11:05 Mensen

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant bracht een bezoek aan Tinus Hofland (82) en zijn vrouw Gerrie Hofland- de Man (79). Het echtpaar was op 31 augustus 60 jaar getrouwd: een diamanten huwelijk. 

De zeventienjarige Tinus en de dertienjarige Gerrie ontmoetten elkaar bij ijssalon Busato. Toen werden er nog frietjes verkocht. Het jonge stel kreeg al snel verkering. Toen Gerrie 19 jaar oud was, trouwden ze op 31 augustus 1962 in het stadhuis van Gorinchem. Het huwelijksfeest werd klein en bescheiden gevierd bij Palpu aan ’t Laantje. Een draaiorgel zorgde voor de muziek. Het echtpaar kijkt hier nog steeds met veel plezier op terug. 

GEBOREN EN GETOGEN GORCUMERS Tinus groeit op als jongste telg in een gezin van 16 kinderen. Gerrie komt uit een gezin met 6 kinderen. Beiden zijn ze geboren in de binnenstad van Gorinchem, waar ze ook opgroeien. Het echtpaar blijft na het huwelijk in Gorinchem wonen. Ze krijgen één dochter, waar ze dolgelukkig mee zijn. Gerrie werkt als schoonmaakster en Tinus gaat aan de slag bij Nestlé. Hij werkt daar met veel plezier in de kantine. Op 59-jarige leeftijd gaat hij met vervroegd pensioen. 

VRIJWILLIGERSWERK Beide echtelieden zijn naast het gezin en drukke baan ook actief als vrijwilliger. Zo helpt Gerrie jarenlang ouderen en mensen die zorg nodig hebben met het huishouden. Noodgedwongen stopte Gerrie hier 2 jaar geleden mee omdat ze door corona geveld werd en nog altijd niet goed hersteld is. 

Tinus komt als kind, samen met zijn vader, bij voetbalvereniging Unitas. Zelf heeft hij nooit gevoetbald, maar hij wordt wel vrijwilliger bij de club. Hij verzorgt de spelers en houdt het voetbalterrein netjes. Tinus is ook nu nog regelmatig bij Unitas te vinden, maar is daar niet meer actief bezig. 

FEESTAVOND Het diamanten huwelijk vieren Tinus en Gerrie met een feestavond in de Hipper. Er zijn 80 gasten uitgenodigd en er komt een heuse DJ. Vooraf gaat het echtpaar eten met dochter, kleinzoon en achterkleindochter. Het echtpaar benadrukt dat ze dit feest niet zonder hun enige dochter hadden kunnen regelen. 

De afgelopen 2 jaar zijn, door de gezondheidsproblemen van Gerrie, niet makkelijk geweest. ,,Ik heb een goede dochter, die goed voor ons zorgt en dat mag wel eens gezegd worden”, zegt Gerrie trots. Tinus en Gerrie zijn nog steeds dol op elkaar. ,,We kibbelen veel, maar daarna draaien we ons om en is het weer klaar”, aldus Gerrie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie