Hohe Messe vrijdag 20 december in Grote Kerk

13 december 2019 om 11:50 Muziek

GORINCHEM De 'crème de la crème' van Bach, uitgevoerd door de virtuoze kamerkoren Cantus en Fiori Musicali, met het Orion barokorkest met de allerbeste barokspecialisten, met solisten als sopraan Jacqueline Meijer, alt Daniela Buijck, tenor Paul Kieviet en bas (Gorinchemer) Noël Casteleijn. Dirigent is Sietse van Wijgerden. En dat een paar dagen voor kerst, vrijdag 20 december, toch wel een hele manier om deze tijd van het jaar te beleven! Toegang €25,- p.p. (plaatsen vrij). Reserveer nu via: www.https://muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com/ of via winkel 'Freubelrijk'(Westwagenstraat 34, Gorinchem)

De musici zullen zich opstellen voor de preekstoel in de kerk waardoor het publiek dichtbij kan zitten, ook klinkt de kerk akoestisch optimaal voor deze muziek van Bach op deze manier. De uitvoering zal garant staan voor niet alleen de allerbeste muziek van Bach, maar ook de kamerkoren staan voor een energieke en zuivere klank!
Bach stelde de muziek voor de Hohe Messe aan het einde van zijn leven samen uit werk dat hij eerder componeerde, hij koos hiervoor de absolute top van zijn muziek. Van 5 en 6 stemmige koren tot het dubbelkorige Osanna. De orkestbezetting is uitgebreid, strijkorkest met hobo's, traverso's, 2 fagotten, hoorn, 3 trompetten en pauken, alles op barokinstrumenten. Het koor bestaat uit zeer getrainde zangers, 30 in getal, waardoor de uitvoering zeer transparant kan blijven. Bach gebruikt muziek in oude stijlen en de allernieuwste stijlen van die tijd, hierdoor ontstaat een ongelofelijke afwisseling van muziek, van ingetogen en contemplatief tot magistraal en uiterst virtuoos. Prachtige klankkleuren zoals de combinatie van 2 fagotten, hoorn en baszanger, tot simpel 1 traverso met 1 tenor met begeleiding, duetten voor twee zangers, het scala is oneindig.

advertentie
advertentie