Afbeelding
Farmhouse Jazz Band

Farmhouse Jazz Band treedt op bij Jazz Hall ’72 in Gorinchem

17 maart 2023 om 18:52 Muziek

GORINCHEM Farmhouse Jazz Band is zondag 26 maart te gast bij Jazz Hall ’72. Ze treden van 11.30-13.30 uur op in het SVW gebouw aan de Kleine Schelluinsekade. 

De historie van de Farmhouse Jazz Band gaat terug tot 1983. In dat jaar viel het latere Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en even later begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazzband. Hoewel deze Farmhouse Jazzband zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit - het was gewoon een goede band! - werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde, Stable Roof Jazzband. 

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de Stable Roof, die nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Barber-sound van de band, vinden elkaar. De Farmhouse Jazzband wordt opnieuw opgericht. De sound wordt natuurlijk weer die van de Chris Barber Band, met die strakke, stuwende ritmesectie. De band heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden van andere dixielandorkesten en speelt veel in Nederland, Duitsland , Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazz Band is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en waarbij de dansers als het ware naar de dansvloer gezogen worden!

Bezetting: Michael Muller - trompet, zang; Michiel Pos - saxen, bluesgitaar, zang; Wim Vreeburg - klarinet, sax; Hans van Wermeskerken - trombone, zang; Gerard Tavenier - banjo, gitaar; Carla Tavenier-Kok - bas; Cees Heegstra - drums. Het concert is van 11:30 uur tot 13:30 uur, kaarten à elf euro zijn vanaf elf uur te kop aan de zaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie