Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem verzet zich tegen de komst van windturbines
Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem verzet zich tegen de komst van windturbines Rik Pellikaan

TegenwindGorinchem lanceert nieuwe website

11 januari 2022 om 08:49 Natuur en milieu Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem heeft een nieuwe website. Ze heeft ook haar naam veranderd van 123windmolenoverlast in  tegenwindgorinchem.nl

Op deze website hebben zij een nieuw plan gelanceerd om de plaatsing van windturbines in Gorinchem tegen te houden. ,,Als de plannen voor plaatsing door gaan staat Gorinchem niet veel goeds te wachten”, zo schrijft Peter Verschoor van de stichting op de Facebook pagina van de stichitng. Als nadelen noemt hij horizonvervuiling van de historische skyline van de stad, geluidsoverlast in grote delen van Gorinchem, gezondheidsklachten voor mens en dier door laagfrequent geluid en aantasting van natuurgebied Avelingen. Op minder dan 200 meter van de bedrijven op Avelingen komen volgens de stichting de werkomstandigheden en veiligheid van medewerkers in het geding. Maximale overlast door slagschaduw, hinder tot in de Gildenwijk, Schelluinen en bedrijven Avelingen.

Op de website kan een petitie getekend worden tegen de komst van windturbines. Ook worden op de website stemadviezen gegeven door uit te leggen welke partijen tegen  en welke partijen voor de komst van windturbines hebben gestemd. De gemeente Gorinchem en Molenlanden werken thans aan een verder verdiepend onderzoek naar windmolens nabij Avelingen. Op 16 februari houdt ze een online informatieavond over de opzet van het onderzoek.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie