Natuurcentrum Gorinchem
Natuurcentrum Gorinchem Natuurcentrum Gorinchem

Activiteiten in het Natuurcentrum Gorinchem

4 mei 2022 om 15:53 Natuur en milieu

GORINCHEM In de maand mei worden de volgende activiteiten georganiseerd in het Natuurcentrum in Gorinchem:

11 mei & 1 juni - Workshop bladschaal van klei: Els van Lis neemt de deelnemers mee in het maken van een bladschaal met behulp van een zelfgekozen blad, afgedrukt in klei en beschilderd met ei-temperaverf. Deze schalen zijn perfect als sleutelhouder, snoepschaal, waxinelichtjeshouder of gewoon als decoratie. Tijdens de eerste avond maken de de deelnemers keuze voor het ontwerp en werkt men het uit in klei. En op de tweede avond krijgt men een introductie ei-temperaverf maken, worden de bladschaaltje beschilderd en afgelakt met lijnolievernis (desgewenst).

16 mei - Workshop wildplukken: Van Esther Dijkstra leer je in deze workshop hoe je planten en bloemen kunt gebruiken uit de natuur en waarom het eten van planten uit de natuur goed is. Maak bijvoorbeeld je eigen kruidenthee, pesto, kruidenboter, limonade of salade met eetbare bloemen.

18 mei - Lezing: kunstenaar Paul de Kort over landschapskunst. Paul is beeldend kunstenaar. Zijn oeuvre bestaat vooral uit monumentale en landschappelijke kunstprojecten. Zijn passie voor openbare ruimte ligt vooral bij het zichtbaar maken van de verhalen die achter het onzichtbare landschap schuilen.

25 mei - Workshop verf maken van planten: In de week van de biologie gaan we met Esther Dijkstra zelf natuurlijke verf maken. We ontdekken hoe rijk de wereld van kleur is in bloem, blad, vrucht zaad en wortel. We gaan deze materialen vervolgens zo bewerken dat we ermee kunnen schilderen.

Meer informatie over de activiteiten: info@ncgorcum.nl / 0183-630911

Opgeven via: www.sportencultuur.gorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie