De nieuwe kerk in Hoog Dalem heeft het grootste groene dak van de stad
De nieuwe kerk in Hoog Dalem heeft het grootste groene dak van de stad Hannie Visser-Kieboom

Het grootste groene dak van Gorinchem

Natuur en milieu Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Het grootste groene dak in de gemeente Gorinchem ligt op de nieuwe kerk in Hoog Dalem. Het grasdak heeft een oppervlakte van 520 m2. In de hele gemeente ligt inmiddels 1444 m2 groen dak bij zestig particulieren en een enkel bedrijf. Voor nog eens 562 m2 is vergunning verleend. De kleinste aanvraag had een oppervlakte van 10 m2. 

Sinds 1 maart 2020 verleent de gemeente subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met mos, sedum, gras of kruiden. Gemiddeld werd een oppervlakte van 32 m² groen dak aangevraagd en gerealiseerd. In totaal is Gorinchem in twee jaar tijd ruim 2000 m² groen dak rijker geworden. Het ter beschikking gestelde bedrag van 50.000 euro tot 31 december 2021 is volledig gebruikt. De regeling subsidieerde maximaal 25 euro per m² groen dak, tot een maximum van 15.000 euro per aanvraag. 

Voor 2022 is een bedrag van 25.000 euro beschikbaar. De subsidie Groene Daken is een manier voor de gemeente om de aanleg van groene daken te stimuleren. Meedoen met `Ik maak Gorinchem groener….met een groen dak` kan tot het einde van het jaar. Kijk op www.gorinchem.nl/groenedaken voor meer informatie en de voorwaarden van de subsidie.

advertentie