Afbeelding
Rijkswaterstaat

Informatieavond overnachtingsplaatsen vluchthaven Gorinchem

6 september 2019 om 13:39 Nieuwbouw

GORINCHEM Op donderdag 12 september van 18.00 tot 21.00 uur organiseert aannemerscombinatie Van den Herik-Strukton in opdracht van Rijkswaterstaat een informatieavond over de aanleg van overnachtingsplaatsen in de vluchthaven van Gorinchem. Bewoners en andere stakeholders zijn van harte welkom bij deze inloopbijeenkomst. Zij kunnen daar informatie krijgen over het ontwerp, de werkzaamheden, planning, eventuele hinder en communicatie. Locatie: Watersportvereniging De Merwede, Buiten de Waterpoort 8, te Gorinchem.

De Nieuwe Merwede, Boven Merwede en Beneden Merwede behoren tot het hoofdvaarwegennet van Nederland. Er varen daar steeds meer en steeds grotere schepen. Om de scheepvaart veilig en vlot te laten verlopen, is het nodig de ankerplaatsen in de rivier zelf op te heffen. In plaats daarvan legt Rijkswaterstaat om de 30 kilometer aparte overnachtingsplaatsen aan. Een van de locaties waar dat gaat gebeuren is de vluchthaven te Gorinchem. De geplande overnachtingsplaatsen in Gorinchem aan de Krinkelwinkel bieden ruimte aan vier binnenvaartschepen.

Kijk voor meer informatie op https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/merwedes-aanleg-overnachtingsplaatsen/index.aspX . Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002.

advertentie
advertentie