Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk
Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk Poort6

Afspraken over huisvesting tussen gemeente Gorinchem, Poort6 en huurdersvereniging HP6 leiden tot goede resultaten

19 januari 2022 om 07:29 Nieuwbouw

GORINCHEM In 2020 maakten gemeente Gorinchem, woningcorporatie Poort6 en huurdersvereniging HP6 afspraken op het gebied van wonen en de leefomgeving voor de periode 2020-2025. Een terugblik op het afgelopen jaar laat positieve resultaten zien. De drie partijen hebben flinke stappen gezet. Vooral in de voorbereiding voor de aanleg van een warmtenet in de Gildenwijk, het opstellen van wijkvisies en het bieden van passende woonruimte aan kwetsbare groepen. 

Ro van Doesburg, wethouder Wonen gemeente Gorinchem: ,,Onder het motto ‘Samen voor Gorinchem’ hebben de gemeente, Poort6 en HP6 in 2020 drie belangrijke pijlers benoemd: een woning voor iedereen, een veilige, leefbare en zorgzame stad en duurzaamheid van wijken en woningen. Aan het einde van het jaar kijken we gezamenlijk terug. Wat hebben we op deze gebieden bereikt? Uit de evaluatie komt een positief beeld naar voren. De belangrijkste resultaten zijn de stappen die we met elkaar hebben gezet voor het warmtenet in de Gildenwijk en het samen optrekken bij het maken van de wijkvisies, de zogenaamde ‘Kijk op de Wijk’. Deze wijkvisies zijn medio 2022 klaar. Ook werkten we samen bij het huisvesten van kwetsbare groepen. Een mooi resultaat daarvan is bijvoorbeeld dat er begin 2022 een opvanglocatie komt voor dakloze gezinnen. Dit alles neemt niet weg dat er nog veel te doen is. We zitten in een wooncrisis. We stellen alles in het werk om die in Gorinchem op de juiste manier het hoofd te bieden. Ook dat doen we samen.”

HAARWIJK EN GILDEWIJK Die goede samenwerking willen we vasthouden”, vertelt Marije Buursink, directeur-bestuurder Poort6. ,,In de plannen voor 2022 kijken we specifiek naar verbeteringen in de Haarwijk en Gildenwijk. Bijvoorbeeld met de start van de nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan en het onderhoud aan de Willem Alexanderflat. Daarnaast ontvangen zo’n 1200 bewoners een aanbod voor zonnepanelen en verduurzamen we 111 woningen naar Energielabel B. De daadwerkelijke aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk is ook in 2022 een belangrijk onderwerp. Dit zijn best grote veranderingen voor onze huurders. Daarom blijven we ook komend jaar dichtbij en zichtbaar aanwezig in onze wijken. Zodat we huurders kunnen ondersteunen met persoonlijke aandacht of bij initiatieven die bijdragen aan prettig samenwonen.” 

Harry Vendel zegt als voorzitter van huurdersvereniging HP6 met name scherp te zijn op de stijgende energiekosten. ,,Als Poort6 investeert in het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen, dan betaal je daar als huurder wel een bijdrage voor. Maar omdat je minder energie gebruikt, gaan wel je woonkosten omlaag. Dat is een goede zaak en het resultaat van deze samenwerking.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie