Schoonmaakactie voor leerjaar 1 en 2
Schoonmaakactie voor leerjaar 1 en 2 Gilde Vakcollege Techniek

Betekenisweek op het Gilde Vakcollege Techniek om christelijke identiteit te benadrukken

27 maart 2024 om 09:35 Onderwijs

GORINCHEM De week van 25-29 maart staat op het het Gilde Vakcollege Techniek in het teken van identiteit. Leerlingen, ouders en docenten worden aangespoord om deel te nemen aan diverse initiatieven die de betekenis van gemeenschap en omzien naar elkaar benadrukken.

De school organiseert een aantal acties in het kader van deze week. Elke dag begint met een speciale dagopening met het thema “Wat kan ik voor je betekenen?” Deze dagopeningen werden geschreven door docenten van de school. De focus ligt hierbij zowel op de christelijke identiteit van de school als op de waarde omzien naar elkaar.

SCHOONMAAKACTIE

Naast deze dagopeningen worden twee concrete acties ondernomen. Allereerst organiseert de school in samenwerking met Gorinchem Schoon een schoonmaakactie voor leerjaar 1 en 2. Tijdens het mentoruur werden klassen betrokken bij het schoonmaken van de schoolomgeving, bijgestaan door docenten en instructeurs. Op dinsdagochtend was het de beurt aan klas 1D. Samen met hun mentor trokken ze de wijk in, gewapend met prikstokken en vuilniszakken. ,,Ik vind het wel goed dat de school dit doet”, zegt één van de leerlingen. Samen met zijn klasgenoot pakt hij de perken voor de school aan. Een langsfietsende buurtbewoner moedigt de jongens aan. ,,Het is mooi dat de school op deze manier betrokkenheid met de wijk toont”, stelt ze, ,,en daarnaast is het gewoon fijn dat de wijk lekker schoon is.”

INZAMELINGSACTIE VOOR VOEDSELBANK

De tweede actie betreft een inzamelingsactie voor de voedselbank. Leerlingen en ouders worden opgeroepen om bij te dragen door producten in te leveren. Deze actie is niet zonder reden; de voedselbank staat voor een uitdaging om aan de groeiende vraag in Gorinchem te voldoen. Het Gilde Vakcollege Techniek wil op deze manier haar steentje bijdragen. Maandag opende de dag dan ook met een dagopening over ontbijt; wat heb je gegeten en hoe veel verschillende keuzes had je? Dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om voldoende eten te kopen, bleek wel uit de reacties van leerlingen. Al op de tweede dag van de actie waren de kratten met eten voor de voedselbank goed gevuld.

Met deze initiatieven hoopt het Gilde Vakcollege Techniek niet alleen haar christelijke identiteit te benadrukken, maar ook daadwerkelijk een verschil te maken in de lokale gemeenschap. De betrokkenheid en enthousiasme van leerlingen, ouders en docenten maken deze betekenisweek tot een succes.

advertentie
advertentie