Afbeelding
Xtra English4kids

Tweetalig Onderwijs in Gorinchem

2 juni 2021 om 15:58 Onderwijs

GORINCHEM Internationalisering neemt een steeds grotere plaats in onze samenleving. Binnen de Europese Unie zijn er geen grenzen meer en studeren in het buitenland is tegenwoordig noodzakelijk. Bijna alle HBO en universitaire instellingen geven les in Engels. Hoe staat het met het tweetalig onderwijs/Cambridge English in Gorinchem?

Ruim een derde van de wereld spreekt Engels. De Engelse taal is een wereldtaal. Het is de meest gesproken taal bij internationale contacten en daarmee de belangrijkste taal ter wereld. Cambridge English is de standaard voor Engels. Het is gebaseerd op eerste klas onderzoek. Je kunt stap voor stap je vaardigheden Engels verbeteren en zo ook je zelfvertrouwen in je eigen capaciteiten vergroten. Cambridge-examens worden over de hele wereld erkend, ook door alle Europese universiteiten en academische instellingen. 

TAALONDERDOMPELING Cambridge English is erop gericht om de student te helpen zich te ontwikkelen tot een zelfverzekerde gebruiker van de Engelse taal. De manier waarop de lessen worden vormgegeven is gebaseerd op de beproefde methode van ‘taalonderdompeling’: een taal leer je het best door je als het ware onder te dompelen in de taal. De taalproductieve vaardigheden: spreken schrijven staan centraal.

Het Engels is om al deze redenen veranderd van een vreemde taal naar een basisvaardigheid. Doordat het niveau van het Cambridge English de bekende HAVO/VWO-eindtermen overstijgt, vormen de Cambridge-certificaten een waardevolle aanvulling op je diploma en geeft het certificaat toegang tot alle universiteiten in de wereld

CAMBRIDGE ENGLISH IN GORINCHEM Het Camphusianum, Fortes en de Oudehoven bieden in Gorinchem de mogelijkheid om een certificaat/examen te behalen in Cambridge English. De Oudehoven heeft ook een afdeling tweetalig onderwijs waar meerdere vakken in het Engels wordt gegeven. Voor basisscholen worden er naschoolse cursussen Cambridge English gegeven door Xtra English4kids.

Uniek zijn de (naschoolse) cursussen Cambridge English voor basisscholen door Xtra English4kids op de cbs de Regenboog. Voor leerlingen van groep 5 t/m 8 worden cursussen gegeven die afgesloten worden met een certificaat. Dit jaar bestaat er voor de leerlingen van de hoogste groep de mogelijkheid om een Placement Test te doen en (bij een goede score) deel te nemen aan het First Certificate of English. Opmerkelijk is dat het aanleren van een tweede taal het leervermogen stimuleert: basisschoolkinderen hebben minder moeite met begrijpend lezen en stromen vaak door naar een hoger niveau dan hun CITO-score.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie