Afbeelding
Ferry Verheij

Geweldig Wereldsdiner bij Omnia College Gorinchem

15 oktober 2021 om 18:45 Onderwijs

GORINCHEM Anika van der Kevie organiseerde woensdag i.s.m. gemeente Gorinchem, het Omnia College, vier topkoks uit de regio en Susan Schuddeboom het Wereldsdiner Gorinchem. Eindelijk was het weer mogelijk om leerlingen, koks en tafelgasten bij elkaar te brengen.

,,Wat hebben we dit gemist”, vertelt de opgetogen organisator Van der Kevie. ,,Het was echt heel bijzonder om na lange tijd de leerlingen onze tafelgasten weer te zien bedienen. Voor hen is dit een uitzonderlijke ervaring en erg leerzaam. En direct samenwerken met koks van restaurants De Gieser Wildeman, Kruiden & Jasmijn en Boven de Rivieren, die de sterren van de hemel koken, dat is uniek.”

100 TAFELGASTEN Het diner was volgeboekt en de 100 tafelgasten genoten van een driegangenmenu, dat in het teken stond van streek- en seizoensgebonden gerechten in het kader van duurzaamheid. De avond werd aangevuld met een openingswoord van wethouder Eelke Kraaijeveld en inspirerende sprekers over taal en tuinen en de invloed hiervan op koken.

De gemeente Gorinchem is een Global Goals gemeente en besteedt extra aandacht aan vier goals, waaronder duurzame steden en gemeenschappen en ongelijkheid verminderen. De opbrengst van deze charity avond gaat naar Stichting Bamenda, Natuurcentrum Gorinchem, Voedselbank Gorinchem en Stichting Vluchtelingenwerk.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie