Afbeelding
LOGOS

Leraren maken informeel kennis met scholen LOGOS tijdens ‘De Verkenning’

14 juni 2022 om 14:53 Onderwijs

GORINCHEM Directeuren en leraren van alle zestien scholen van LOGOS presenteerden zich donderdagmiddag 9 juni aan iedereen die geïnteresseerd is in een baan als leraar tijdens het kennismakingsevent ‘De Verkenning’. LOGOS biedt met haar zestien scholen onderwijs aan ruim 2.500 leerlingen in de gemeenten Gorinchem, Vijfheerenlanden en West Betuwe.

Meerdere scholen van LOGOS hebben vacatures voor leraren en omdat samenwerken hoog in het vaandel staat bij LOGOS ontstond het idee om dit kennismakingsevent ook samen te doen. ,,Op deze manier kunnen we beter laten zien wat we te bieden hebben en welke mogelijkheden je bij LOGOS hebt”, vertelt Mirjam Kranendonk enthousiast. Het is de eerste keer dat ze dit organiseert; dus spannend voor iedereen. Maar met zo’n 20 aanmeldingen lijkt het event nu al geslaagd.

RUIMTE OM TE EXPERIMENTEREN ,,We hebben de basis goed op orde bij LOGOS en daar zijn we best trots op”, geeft Kranendonk aan. Maar dat is voor LOGOS niet genoeg. ,,We willen vooroplopen. Wij ontwikkelen ons onderwijs con­tinu. Nieuwe, bewezen werkwijzen brengen we in de praktijk en er is voldoende ruimte om te experi­menteren.” Zo organiseert LOGOS bijvoorbeeld twee­jaarlijks een pitchevenement waar medewerkers worden uitgedaagd hun idee voor onderwijsontwikkeling te presenteren. Veel pitches monden uit in pilots en geslaagde pilots worden ook echt uitgerold. ,,En dat is enorm motiverend voor onze medewerkers. Zo worden medewerkers gezien en gehoord.”

Natuurlijk speelt mee dat het lastiger wordt om leraren te vinden. Kranendonk: ,,We zijn ook heel zuinig op onze studenten. Het merendeel daarvan stroomt door naar een baan op een LOGOS school. Daarnaast blijven we behoefte hebben aan ervaren leraren.”

VACATURES  De bezoekers worden tijdens ‘De Verkenning’ in de watten gelegd: naast alle informatie krijgen ze een brochure over LOGOS en een presentje mee naar huis. ,,Met alle bezoekers aan het event gaan we in gesprek. We hopen voor de zomer onze vacatures te hebben ingevuld.”

Afbeelding
advertentie
advertentie