Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk echtpaar Hessels-de Wit

18 oktober 2019 om 09:02 Overig

GORINCHEM Woensdagochtend 16 oktober bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Hessels-de Wit om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.
 
Joop Hessels en Ciska de Wit leerden elkaar kennen tijdens dansles bij dansschool Akkerman. Joop Hessels, toen 22 jaar, was bevriend met de broer van de toen 16-jarige Ciska De Wit. Ze vonden elkaar zo leuk dat ze besloten om een jaar later te gaan trouwen. Ze gingen wonen in de Zusterstraat in het huis van de moeder van Joop. Moeder woonde boven en het pasgetrouwde stel  ging beneden wonen. Joop werkte toen in Hardinxveld bij scheepswerf De Holland en Ciska werkte bij lederwarenzaak van Noord aan de Hoogstraat.
 
Later verhuisden ze vanuit de stad naar de Boogschutterstraat. Na 7 jaar vertrokken ze naar de Intervamflat, hier woonden ze 31 jaar met heel veel plezier. Ook woonden ze 7 jaar op het Sint Jorisplein en nu alweer 9 jaar in de Don Antoniostraat in Gorinchem.
 
Ciska is altijd erg creatief geweest. Zo hield ze enorm van o.a. kaarten maken en borduren. Ook is Ciska 18 jaar lang vrijwilligster geweest bij de Rozenobel. Ze schonk er koffie en hielp bij diverse creatieve uurtjes. Omdat Joop extra zorg nodig had, is ze hiermee enkele jaren geleden gestopt. De tweede liefde van Joop is muziek. Helaas laten zijn ogen het afweten en kan hij niet meer fietsen en autorijden, maar gelukkig kan hij nog enorm van zijn muziek genieten.
 
Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Ze hebben 3 kleinzonen en een kleindochter. Inmiddels mogen zij zichzelf overgrootouders noemen van 5 achterkleinkinderen. Trots laten ze weten dan nummer 6 op komst is. 
 
Ciska Hessels spreekt uit dat ze een druk leven hebben gehad, haar echtgenoot werkte altijd heel hard. Dankbaar is ze voor de hele leuke tijd die ze hebben gehad, het goede leven en hun fijne gezin.
 
Het echtpaar viert op zaterdagmiddag 19 oktober hun 60-jarige huwelijksfeest in de Hipper met vrienden, kennissen en familie. Ze zijn blij dat ze dit nog kunnen doen en kijken hier enorm naar uit.

advertentie
advertentie