De gemeente wil jongeren meer betrekken bij cultuur en sport
De gemeente wil jongeren meer betrekken bij cultuur en sport Achieffoto

'Cultureel' trapveldje voor jongeren aan de Botersteeg

7 november 2019 om 08:41 Overig

GORINCHEM De gemeente Gorinchem richt aan de Botersteeg een 'cultureel' trapveldje voor jongeren van 14 tot 21 jaar. Dat is de uitkomst van het project 'Koplopers Sport & Cultuur'. Het gaat om een pilot voor een half jaar.

Het project is opgezet om jongeren meer te betrekken bij culturele en sportactiviteiten en de onderlinge contacten te stimuleren. Aan de Botersteeg moeten sport en cultuur samen komen in een inspirerende omgeving, door de gemeente bestempelt als 'cultureel trapveldje'. Dertig jongeren hebben meegedacht tijdens brainstormsessies over de talentontwikkelingsplek. De betrokken jongeren worden ambassadeur om zo de binding met Gorinchem te stimuleren. Ze worden zelf verantwoordelijk voor hun eigen, creatieve plek aan de Botersteeg.

De jongeren mochten ook onderzoek doen naar een passende locatie. Het pand aan de Botersteeg is volledig beschikbaar, goed bereikbaar en ligt dichtbij horeca en winkels in de binnenstad. De plek maakt ook deel  uit van ideeën voor de 'cultuurstraat' van Gorinchem. Het openen van een talentontwikkelingsplek loopt vooruit op de vaststelling van de cultuurvisie, maar omdat de jongeren staan te popelen om te starten besloot het college alvast te starten met de pilot. De plek is minimaal twee avonden per week open. Binnenkort wordt de plek officieel geopend.  

advertentie
advertentie