Afbeelding
Peter van Mersbergen

Geslaagde muziekwandeling door de vesting

Overig

GORINCHEM De derde editie van het Winterklanken was weer een geslaagde belevenis. Zo'n 120 deelnemers bezochten dit volgeboekte Gorcumse klassieke-muziekevenement. Op vrijdagmiddag 27 december liep restaurant Metropole vol, waarna een aantal stadsgidsen de bezoekers meenamen naar vier klassieke mini-concerten op bijzondere locaties.

In de V&D-traverse bij LEUK Makelaars speelde het Röntgen Trio, met een bezetting van fluit, hobo en fagot. Duo Passionate, spelend op kistorgel en fluit, was te gast in het knusse theatertje van muziekjuf Helga Buitelaar, Het Zevende Huis. Naast mooie muziek legden de musici iets uit over de achtergrond van hun muziekinstrumenten. In een intieme setting bij Ny Början Interior Design Studio speelde een strijkduo bestaande uit Oksana Mukosii en Alona Kliuchka, beiden afkomstig uit Oekraïne en studerend aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Het laatste mini-concert werd gegeven in restaurant Metropole. Carina Buckhuijs op harp en Juliya Belyanevich op viool namen de bezoekers mee op een reis naar het Parijs van de negentiende eeuw.

Tot slot was er om 7 uur een afsluitend concert van ruim een uur in de Rehobothkerk aan de Driekoningenstraat. Het Inguz-Quartet aangevuld met Natalia Ivashina op piano speelde werken van Zarebski en Sjostakovitsj.

advertentie