Beatrixziekenhuis Gorinchem gaat per direct gefaseerd open
Beatrixziekenhuis Gorinchem gaat per direct gefaseerd open 112 Zuid-Holland Zuid

Beatrixziekenhuis Gorinchem gaat per direct gefaseerd open na melding coronavirus

Overig Dossier coronavirus

[GORINCHEM] Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gaat per direct gefaseerd en gedeeltelijk open. Het ziekenhuis sloot zondag tijdelijk de deuren toen bekend werd dat iemand met het coronavirus in het ziekenhuis had gelegen.

De afdeling verloskunde en de kinder- en jeugdafdeling zijn inmiddels open voor nieuwe patiënten. Dinsdag 3 maart opent de dagbehandeling voor patiënten met chemobehandelingen. De Lingepolikliniek in Leerdam blijft nog gesloten. Dit meldt Rivas maandagavond.

De beslissing om te heropenen, is direct gevolg van de uitkomsten van het contactonderzoek van de GGD. Maandagmiddag werd al bekend dat gefaseerde heropening onderzocht werd. De medewerkers op de afdelingen die vandaag en morgen open gaan, hebben geen direct contact gehad met de patiënt die eerder in het ziekenhuis lag en die besmet is met het coronavirus. Dit betekent dat het veilig is om de afdelingen te heropenen.

[HOOFDENTREE] De hoofdingang van het Beatrixziekenhuis blijft nog gesloten. Entree tot het ziekenhuis wordt verleend via de ingang van de Spoedeisende Hulp.

Patiënten in het ziekenhuis mogen nog geen bezoekers ontvangen. Een uitzondering wordt gemaakt op de kinder- en jeugdafdeling waar ouders hun zieke kind mogen bezoeken. Op de afdeling verloskunde zijn partners welkom van patiënten die op deze afdeling bevallen.

[EINDDATUM SLUITING] Het is nog niet bekend wanneer andere afdelingen en poliklinieken in het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek weer open gaan. Morgen wordt de rest van de testresultaten bekendgemaakt.

advertentie
advertentie