Ingrid Zwaan verhuist naar de gemeente West-Betuwe en stopt als raadslid
Ingrid Zwaan verhuist naar de gemeente West-Betuwe en stopt als raadslid Gemeente Gorinchem

D66 raadslid Ingrid Zwaan vertrekt naar West-Betuwe

2 december 2020 om 22:12 Overig

GORINCHEM  D66 raadslid Ingrid Zwaan stopt als raadslid in de gemeente Gorinchem. Reden voor vertrek is de verhuizing naar de gemeente West-Betuwe.

Ingrid Zwaan werd tweeënhalf jaar geïnstalleerd als raadslid voor D66. Door de verhuizing met haar gezin voldoet Zwaan niet meer aan de woonplaatsvereisten voor raadsleden. Donderdag 10 december is haar laatste raadsvergadering. In haar afscheidsbrief schrijft ze dat ze zich met veel plezier heeft ingezet voor de stad. ,,Het raadslidmaatschap heeft mij veel gebracht. Ik ben in aanraking gekomen met vraagstukken waar ik eerder niet bij stilstond en heb door de uiteenlopende standpunten een breder inzicht gekregen in de omstandigheden waarin mensen leven en wat hun drijfveren zijn”, zo schrijft ze aan burgemeester Reinie Melissant-Brienen. 

Ze gaat in haar brief ook in op de politieke situatie in de Gorcumse raad met een scherpe tegenstelling tussen coalitie en oppositie. ,,Ik heb nooit moeite gehad dat te accepteren als er duidelijk geen meerderheid was voor voorstellen van onze kant, hoe goed wij die zelf ook vonden. Lastiger vond ik het als een voorstel werd aangenomen met de kleinst mogelijke meerderheid, terwijl het in onze ogen met wat aanpassingen een breder draagvlak had kunnen hebben”.

advertentie
advertentie