Samuel Heule is de eerste kinderburgemeester in Gorinchem
Samuel Heule is de eerste kinderburgemeester in Gorinchem Gemeente Gorinchem

Tienjarige Samuel wordt collega van burgemeester Melissant

10 december 2020 om 12:37 Overig

GORINCHEM Gorinchem krijgt in 2021 voor het eerst een kinderburgemeester. Alle Gorinchemse kinderen uit groep 7 konden solliciteren. Met vier van de 23 kandidaten heeft burgemeester Reinie Melissant gesprekken gehad. “Maar er kan er maar één kinderburgemeester worden. En dat is Samuël. Hij viel op door zijn enthousiaste uitstraling, zijn ideeën en leergierigheid.”

Samuël wordt tijdens de raadsvergadering van donderdag 21 januari geïnstalleerd. Hij krijgt dan de ambtsketen die hoort bij het kinderburgemeesterschap omgehangen. In 2021 vergezelt hij burgemeester Reinie Melissant bij enkele officiële en bijzondere gelegenheden, als ambassadeur van alle kinderen van Gorinchem. Ook wordt hij betrokken bij een aantal inhoudelijke onderwerpen waar de visie vanuit kinderen belangrijk is. Samuël zegt zelf over zijn benoeming: “Het lijkt me heel erg leuk om te doen en ik heb er heel veel zin in!”

Het idee voor een kinderburgemeester stamt uit 2019 en is een wens van de gemeenteraad. Burgemeester Reinie Melissant: “Het is belangrijk om kinderen en jongeren te betrekken bij het bestuur van de stad. Dat kan onder andere via het kinderburgemeesterschap. Kinderen krijgen spelenderwijs zicht op het reilen en zeilen van de gemeente. En daarmee op ons democratisch stelsel. Het mes snijdt overigens aan twee kanten, want het geeft de gemeente een uitgelezen kans een beter beeld te krijgen van de wensen van kinderen.”

Alle 23 kinderen die hebben meegedaan krijgen van de gemeente een cursus vloggen aangeboden. Dit als bedankje voor hun inzet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie