Jongelui steken vuurwerk af bij BSO het Schuttersplein
Jongelui steken vuurwerk af bij BSO het Schuttersplein Sjoerd van Andel

Van Andel roept op tot handhaving bij vuurwerkoverlast

Overig

GORINCHEM Ondanks het vuurwerkverbod ondervindt Sjoerd van Andel ook dit jaar veel overlast. Vooral omdat zijn twee honden doodsbang zijn voor al die knallen.

Al op 10 december schrijft hij een tweet over de vuurwerkoverlast. ,,Jammer dat er nooit een agent of handhaver is (al 4 jaar) rond deze tijd van het jaar, Zojuist weer flink geknald en mijn honden overstuur. Gewoon hopeloos. Wanneer handhaven jullie?” De gemeente Gorinchem reageert op zijn tweet en wijst hem op de app waarin hij vuurwerkoverlast kan melden. ,, Helaas kunnen handhavers niet overal zijn, maar hopen met meldingen op de app gerichter te handhaven”.

Van Andel woont in de buurt van BSO Schuttersplan aan de Stalkaarsen, op het plein lopen volgens hem regelmatig groepen van vijf tot twintig jongeren die het vuurwerk afsteken. De zwaarte van het vuurwerk varieert. ,,Ik heb er weleens iets van gezegd, maar dan krijg je een grote mond terug”. Zondagmiddag heeft hij gezien dat er enkele mensen van handhaving langs zijn geweest en de jongelui heeft aangesproken. ,,Maar ik voel me vooral een roepende in de woestijn, ben ik enige melder van vuurwerkoverlast?”, zo vraagt hij zich af.

Maandag lukte het hem een foto te maken van het afsteken van vuurwerk, die hij deelde op twitter. ,,Mijn hond schiet in de stress en ik kan haar niet fatsoenlijk uitlaten. Willen jullie aub iets doen?”.

advertentie