De zilveren microfoon staat nu bij Dieuwertje Stevens thuis
De zilveren microfoon staat nu bij Dieuwertje Stevens thuis Prive collectie

Zilveren microfoon voor SP raadslid Dieuwertje Stevens

22 februari 2021 om 10:34 Overig

GORINCHEM D66 raadslid Ingrid Zwaan nam donderdagavond afscheid van de raad. Zowel burgemeester Reinie Brienen als collega D66 raadslid Ilhan Tekir spraken lovende woorden over haar inzet voor de stad. De burgemeester memoreerde vooral haar inzet voor meer vrouwen in de raad.

Ingrid Zwaan nam afscheid vanwege haar verhuizing naar de gemeente West-Betuwe. Bij haar afscheid gaf ze de zilveren microfoon van de raad door aan SP raadslid Dieuwertje Stevens. ,,Donderdagochtend werd ik best wel verrast door Ingrids bezoek aan huis. De zilveren microfoon is een wisseltrofee die aan een raadslid wordt doorgegeven vanwege ‘bijzondere raadsuitspraken’, zoals op de sokkel geschreven staat. Ingrid heeft de zilveren microfoon in 2019 gekregen en nu heeft ze mij gekozen als opvolger. Ze heeft ‘m niet aan mij gegeven vanwege specifieke uitspraken, maar omdat ze mijn manier van praten in het algemeen waardeert. Ze zei me dat ik alleen wat zeg wanneer het nodig is en dat ik daarin duidelijk ben. Dat ik dapper ben in de principes die ik heb en die niet aan de kant laat schuiven en dat ik voel wat er in de stad speelt.

Stevens gaat nog bij de griffie navragen welke regels exact aan de microfoon zijn verbonden. Ze ziet het vooral als blijk van waardering en erkenning voor haar raadswerk. ,,Zelfverzekerdheid is niet één van mijn sterkste punten en sinds het video-vergaderen de standaard is, is er eigenlijk ook geen verbale of non-verbale reactie meer. Nu staat de microfoon in de woonkamer in het zicht, zodat ik ernaar zal kijken en mezelf kan herinneren wat Ingrid heeft gezegd en dat ik dicht bij mezelf kan blijven.”

advertentie
advertentie