Mustafa Bal is kandidaat voor het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen
Mustafa Bal is kandidaat voor het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen Leonard Walpot

CDA’ er Mustafa Bal zet zich in voor een kleurrijke Tweede Kamer

16 maart 2021 om 08:05 Overig

Waarom wil je Kamerlid worden?

GORINCHEM Mustafa Bal is kandidaat kamerlid voor het CDA, hij staat op plaats 33 op de kieslijst. In het dagelijks leven is hij adjudant-onderofficier instructeur binnen de Koninklijke Marechaussee.

,,In een Nederland dat politiek en maatschappelijk verdeeld is, zie ik een belangrijke taak weggelegd voor de politiek. Het is vooral nu ontzettend belangrijk om mensen bij elkaar te brengen. Als kind van Turkse gastarbeiders ben ik geboren en getogen in Gorinchem. Helaas zie ik de laatste tijd de verharding in de samenleving de toenemende angst en de onzekerheid. Door de Corona pandemie staan mensen tegenover elkaar i.p.v. zij aan zij.”

Wat zou je als eerste veranderen als jouw partij 76 zetels haalt?

,,Nederland verdient een samenleving waar iedereen mee kan doen en niemand wordt uitgesloten. Een samenleving die opstaat tegen het gif van discriminatie, uitsluiting en staat voor een rechtvaardige samenleving waarbij de vrijheid, veiligheid, acceptatie en diversiteit beschermd wordt. Ik wil werken aan een sterke en eerlijke economie, een krachtige samenleving en een betrouwbare en dienstbare overheid. We hebben het voorrecht te leven in een land waar vrijheid en burgerschap elke dag wordt beleefd. Vrijheid is iets wat we moeten koesteren, vieren en doorgeven. Vrijheid vraagt om reflectie want vrede in de samenleving hangt immers nauw samen met de vrede in onszelf.”

Hoe voer je campagne ten tijdens een pandemie?

Helaas is het door corona niet mogelijk om op de traditionele wijze campagne te voeren. Het onlinecampagne voeren is wennen en minder persoonlijk. Naast mijn online activiteiten ben ik actief bij www.kleurdekamer.nl met als doel meer aandacht voor diversiteit in de politiek te vragen. Politiek is namelijk veel te belangrijk om het alleen over te laten aan de hoogopgeleide grijs/witte mannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie