Monica en Johan BenardSavourer DelicatessenDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl
Monica en Johan BenardSavourer DelicatessenDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl Savourer Delicatessen
De Specialist

Heerlijke olijfolie voor elk gerecht

11 mei 2021 om 13:12 Overig

GORINCHEM Savourer is Frans voor genieten en Monica en Johan Bénard helpen daarbij. In hun winkel Savourer Delicatessen vind je de heerlijkste producten. In hun maandelijkse column geven ze tips hoe je daar thuis van kunt genieten. Deze maand: alles over olijfolie.

Met de zomer in aantocht gaan we weer heerlijke salades maken. En daar hoort natuurlijk een lekkere olijfolie bij. Zo hebben we ook olijfolie met verschillende smaken, zoals citroen, basilicum en knoflook. Deze oliën zijn perfect te combineren met vele ingrediënten in salades en zorgen voor een frisse smaak. Maar natuurlijk hebben we bij Savourer ook olijfolie om te gebruiken voor bij de borrel als brooddip óf om heerlijk jouw eten in te bereiden.

Met acht verschillende olijfoliën in onze vaten is er altijd een olijfolie die bij jouw smaak past. Zo is de Siciliaanse olijfolie een echte aanrader voor bij de borrel. Deze olie is heerlijk zacht, maar met een pepertje krijg je een lekker pittige nasmaak. Bij salades wil je juist die pittige nasmaak niet. Zo gebruiken wij zelf altijd zachte olijfolie uit Andalusië. Bijvoorbeeld voor over de pasta(salade) of een salade caprese met mozzarella en tomaten. Er zijn bijna geen gerechten te bedenken waar je geen olijfolie voor kunt gebruiken.

Er zijn veel verschillende keuzes te maken, maar welke keuze je ook maakt: bij Savourer vind je alleen pure olijfoliën die vers in de winkel worden getapt en niet gemengd zijn met goedkopere olie, zoals je in de supermarkt kunt vinden.

FRUITAZIJNEN Combineer een van deze olijfoliën ook eens met een lekkere fruitazijn. Onze fruitazijnen worden gemaakt van vers fruit. En niet van een beetje vers fruit. Nee, van een heleboel vers fruit! Zo bevat de frambozenazijn maar liefst 78 procent frambozen, wordt de mangoazijn gemaakt met 78 procent verse mango en wordt er een flinke berg sappige appels gebruikt voor een litertje van onze ciderazijn. Deze ciderazijn is uitsluitend van appel gemaakt, honderd procent dus. Werkelijk uniek. In geen van onze azijnen zit suiker, kleurstof of andere rare ingrediënten. Puur, eerlijk en zoals het zou moeten zijn.

Olijfolie is een prachtig product met een eeuwenlange geschiedenis en iedere olijfolie legt ook een andere weg af. Door verschillende olijven, afkomstig uit verschillende streken van Europa, heeft iedere olijfolie een eigen karakter en smaak. Proef maar eens de verschillende oliën: je proeft direct het verschil en je proeft de unieke eigenschappen van een olijfolie. En wist je dat we ook olijfolie hebben om eten in te bereiden? Hoe meer bakoliën je neemt, hoe meer korting je krijgt. Één blik kost 11,96 euro, twee blikken 22,50 euro en drie blikken 29,50 euro.

Benieuwd naar ons heerlijke assortiment of op zoek naar inspiratie voor recepten? Bekijk: www.savourer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie