De Biesboschzwemmers Werkendam organiseert Nederlands Kampioenschap openwaterzwemmen

29 augustus 2021 om 07:59 Overig

WERKENDAM/SLEEUWIJK Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september houden de Biesboschzwemmers voor het eerst in hun 53-jarig bestaan een Nederlands Kampioenschap (NK). Tijdens de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk zal er ook gestreden worden om de titels van het Nederlands Kampioen openwaterzwemmen.

Op vrijdag avond en zaterdag ochtend staan 12 nummers geprogrammeerd voor zwemmers vanaf 12 jaar en daar zitten ook kanshebbers tussen van de organiserende vereniging. De vrijdag avond begint om 18.00 uur en op zaterdag begint het programma om 9.00 uur.

Rond ongeveer 11 uur begint het programma van de Biesbosch Open Water Race. Dit programma zal voor de zwemmers vanaf 12 jaar bestaan uit 1000 meter school- en vrije slag en de jongere zwemmers kunnen 250 of 500 meter zwemmen, afhankelijk van hun leeftijd.

Als afsluiter van twee dagen zwemmen tussen de weilanden worden er tochten georganiseerd van 1000, 2000 en zelfs 5000 meter. De opbrengst van deze tochten komt ten goede aan de Stichting ALShetjeraakt. Voor de zwemmers onder 12 jaar staat er 250 en 500 meter op het programma. Inschrijven kan via de website van de organisatie https://bowr.nl, maar het is ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven.

Tijdens de beide dagen wordt natuurlijk alles in het werk gesteld om zo veilig mogelijk te werken om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. De organisatie is de gemeente Altena dankbaar dat zij in deze tijd toch de mogelijkheid krijgen om te organiseren.

advertentie
advertentie