Biesboschzwemmers succesvol op drie fronten

1 september 2021 om 19:23 Overig

WERKENDAM Het afgelopen weekend zijn de Biesboschzwemmers uit Werkendam op drie fronten actief geweest. Er is deelgenomen aan een zwemwedstrijd, een triatlon en een open water wedstrijd en overal werden er mooie resultaten geboekt. Als er gekeken wordt naar eremetaal was er in totaal zes keer goud en één keer zilver.

Robin sterk in Maarssen

De eerste waar resultaten van bekend waren was Robin Iking. Robin nam deel aan een triatlon in Maarssen en deze bestond uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De organisatie had besloten om de deelnemers één voor één te laten starten en Robin kwam als één van de laatste aan de start. Het zwemmen ging voorspoedig voor Robin want hij had de derde tijd. Tijdens het fietsen verloor Robin enige plaatsen want zijn tijd was goed een voor een 19e plaats. Het lopen was iets beter met een 14e plaats. Uiteindelijk was de eindtijd van Robin één uur 5 minuten en 6 seconden en dit was goed voor een zevende plaats.

Zesde plaats in strijd om Doetsekom bokaal

PCG uit Gorinchem organiseert ieder een wedstrijd in het 50 meter bad van Giessenburg en ook dit jaar deden de Biesboschzwemmers mee aan deze wedstrijd. Een groep van 12 zwemmers kwam aan de start en zij wisten beslag te leggen op de zesde plaats van de acht verenigingen. Tess en Maud Vonk wisten zich persoonlijk in de prijzen te zwemmen. Tess was de beste op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag, terwijl Maud goud haalde op de 50 schoolslag. Op de 50 vrije slag eindigde Maud op de vierde plaats. De dames estafetteploeg op de 4x100 vrije slag bestaande uit Tess, Jansje de Ridder, Mirthe Bults en Sanne van de Pol wisten ook nog een tweede plaats te behalen. Voor Tijn den Braber, Amy en Lars de Kooter, Jansje de Ridder, Maud en Tess waren er één of meerdere records te noteren.

Drie keer winst in Willebroek

Pieter Pijnenburg en Lars de Kooter hebben in Willebroek (BEL) deelgenomen aan een open water wedstrijd. Op de plaatselijke roeibaan kwamen ze beide twee keer aan de start en werd er drie keer goud en één zilver behaald. Op de 3000m schoolslag kwamen Pieter en Lars in hetzelfde programma aan de start. Lars kon Pieter niet bijbenen, maar hij wist wel beslag te leggen op de tweede plaats achter Pieter. Later op de dag startte Pieter op de 2000 meter schoolslag en zeker het tweede deel van zijn race stemde hem tevreden. Lars startte op de 1000 meter schoolslag en hij had voor het eerst dit jaar tegenstand. Tot 250 meter voor de finish lag Lars op de een tweede plaats en door een sterk eindschot wist hij de winst van het programma op te eisen.

De volgende wedstrijden zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race op 10 en 11 september ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie in Sleeuwijk. Een dag later start een kwartet zwemmers in Eindhoven tijdens een masterswedstrijd.