Sterke competitiestart Biesboschzwemmers

4 oktober 2021 om 05:38 Overig

GORINCHEM Het nieuwe seizoen van de KNZB Zwemcompetitie is voor de Biesboschzwemmers in Gorinchem begonnen. Bijna dertig zwemmers gingen de strijd aan met de klok en met zwemmers van PCG uit Gorinchem, ZVDO ’74 uit Andel en ZPB H&L uit Barendrecht. Met een clubrecord en ruim dertig nieuwe persoonlijke records was het een geslaagde middag.

De meisjes 4x50 vrije slag estafetteploeg bestaande uit Anne Lisman, Hannah Vink, Jansje de Ridder en Tess Vonk liet zien dat de ploeg ervoor ging. Ze wisten het nummer te winnen en ze waren uiteindelijk bijna tien seconden sneller dan hun inschrijftijd. Tess wist voor het eerst binnen de 30 seconden te blijven op de vrije slag, maar deze tijd telt niet aangezien ze de laatste zwemster was. Het was voor de talentvolle zwemster wel een goede indicatie. Later op de 100 vlinderslag was ze weer sneller dan drie weken geleden en dus een nieuw clubrecord. Aan het einde van de middag wist ze als startzwemster van de 4x50 wisselslag estafetteploeg haar tijd aan te scherpen op de 50 rugslag.

ESTAFETTE Anne, Hannah en Jansje waren deze middag ook goed op dreef. Anne was als startzwemster van de estafetteploeg ruim vier seconden sneller dan ooit en later wist ze op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag haar tijden ook met vele seconden aan te scherpen. Hannah bleef niet achter bij Anne en was op de 100 ‘vrij’ halverwege ook sneller dan ooit. Voor Jansje waren er nieuwe toptijden op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag. Rik Vink, Mirthe Bults en Anieke aan den Wiel zwommen ook deze nummers en Rik en Mirthe wisten ook drie persoonlijke records te zwemmen. Anieke zwom voor de eerste keer de 50 vlinderslag, maar wist wel op de 50 en 100 ‘vrij’ nieuwe tijden te realiseren.

LARS DE KOOTER Met vijf persoonlijke records was Lars de Kooter de meest succesvolle zwemmer deze middag. Lars zwom de 100 vlinder- en wisselslag en wist tijdens de vlinderslag twee persoonlijke records te zwemmen. Op zowel de 50 als de 100 meter was hij sneller dan ooit. Op de wisselslag haalde Lars drie tienden van zijn tijd af. In het laatste nummer de 4x100 vrije slag heren estafette wist Lars als startzwemmer zijn 50 en 100 ‘vrij’ tijd aan te scherpen. Rens Lisman zwom ook een vrije slag nummer, namelijk de 200 meter en hierop wist hij ruim 16 seconden van zijn tijd af te halen.

KEURIG Amy de Kooter, Maud Vonk en Wessel van Wijk zwommen deze middag de 50 rugslag en 100 schoolslag en Amy wist op beide nummers haar tijden aan te scherpen en deed dit ook halverwege de 100 ‘school’. Voor Maud waren er alleen persoonlijke records op de schoolslag, doordat ze op de rugslag te vroeg bewoog bij de start. Maar het waren wel twee persoonlijke records met diverse seconden. Wessel zwom de 50 ‘rug’ en 100 ‘school’ voor de eerste keer en deed dit keurig. Zijn tijd op de helft van de 100 schoolslag was wel een tijdsverbetering.

Silke Jetten en Shanya Muilenburg waren de jongste deelnemers en zwommen 25 schoolslag en 50 vrije slag. Op beide nummers wisten de meisjes persoonlijke records te zwemmen. Shanya was in beide gevallen de snelste van de twee meisjes.

De overige zwemmers wisten geen tijden te verbeteren, maar in veel gevallen werd er sneller gezwommen dan ze zelf verwacht hadden. Het is nu afwachten hoe goed de score is van de ploeg in de klasse waar de Biesboschzwemmers in uit komen. De volgende competitiewedstrijd zal medio november zijn en dan wordt er gezwommen in Andel.

advertentie
advertentie