Afbeelding
J. Hocque

Heruitgave ‘Gorinchem - De roerige jaren 70’, opbrengst naar vluchtelingen Oekraïne

14 maart 2022 om 07:41 Overig

GORINCHEM Het boek ‘Gorinchem - De roerige jaren 70’  van Johanners Hocque (73) wordt herdrukt. Volgens de auteur is het ,,een actie om geld in te zamelen voor de vluchtelingen uit Oekraïne.” Het boek is vanaf volgende week te koop bij de Gorinchmse boekhandel De Boekenkist. De opbrengst zal in zijn geheel worden gestort op de rekening van de vluchtelingenhulpactie 555 Oekraïne.

Het boek speelt in het Gorinchem van begin jaren ‘70. In het stadje vestigden zich vier uitgaansgelegenheden die na vijftig jaar nog steeds bij veel ouderen in de herinnering zijn gebleven: Jongerensociëteit de Moksha, De Pul, Old Inn, ’t Buitenbeentje.

Door liefdesverdriet vluchtte hoofdrolspeler Fred uit de ouderlijk macht. Liet zich volledig gaan in seks, drugs en rock ‘n’ roll. Zijn vriend Joop trok met hem op. Ze besloten om met een lelijke eend een hippietrip door Europa te maken. Beleefden angstige avonturen met opgeschoten Belgische jongeren en Duitse Skinheads. In een plaatsje Oerle naar een hippiefestival. Twee vrienden kwamen door drugs en bedrijfsongeval te overlijden. Door een ongeval onder invloed van drank en drugs kwam Fred in het ziekenhuis terecht. Dat bracht hem tot nadenken en hij werd gelovig.

De verhalen in dit prachtige boek hebben de tand des tijds doorstaan. Meeslepend geschreven zonder opsmuk. Veel ouderen uit Gorinchem e.o. zullen zich erin herkennen.

Het boek dat oorspronkelijk uitkwam in 2017 onder de titel ‘Jongerencultuur in Gorinchem – De roerige jaren 70’ is een herdruk met foto’s. 

advertentie
advertentie