Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Honderd crisisnoodopvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne in sporthal De Hoefslag Gorinchem

9 maart 2022 om 20:28 Maatschappelijk

GORINCHEM De gemeente Gorinchem zegt vanaf donderdagavond 10 maart 100 crisisnoodopvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne in sporthal De Hoefslag beschikbaar te hebben. Op deze locatie zijn plekken beschikbaar voor de eerste opvang met eten, onderdak en een bed. 

Deze crisisnoodopvang is niet geschikt voor langere tijd. Mensen die in Nederland aankomen en geen plek hebben, worden hier tijdelijk ondergebracht. Daarna wordt gezocht naar een opvangplek die meer geschikt is om langer te verblijven.  Daarbij wordt gekeken naar verschillende mogelijkheden zoals leegstaande woningen, aangepaste kantoren, hotels of het aanbod van particulieren in Gorinchem of de regio Zuid Holland Zuid.

HOE LANG NOG ONDUIDELIJK De crisisnoodopvang is in een paar dagen tijd door een samenwerking met medewerkers van de gemeente, partners in de stad en professionals gerealiseerd. Het is nog niet duidelijk voor welke periode deze crisisnoodopvang nodig zal zijn. De komende maand wordt de sporthal in ieder geval hiervoor gebruikt. Inwoners in de buurt worden donderdag 10 maart per brief geïnformeerd. 

BEWONERS KUNNEN HELPEN De crisisnoodopvang is voorzien van de spullen die hiervoor nodig zijn. Als inwoners willen helpen dan kan dat door zich aan te melden bij Vluchtelingenwerk. ,,Hulp bieden kan op verschillende manieren: doneer geld, word vrijwilliger of meldt u aan als gastgezin. Doe wat bij u past en denk er goed over na. Meer informatie is te vinden op onze pagina over Oekraïne“, aldus de gemeente Gorinchem. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie