De noodopvang in de Hoefslag gaat op 7 mei dicht
De noodopvang in de Hoefslag gaat op 7 mei dicht Hannie Visser-Kieboom

Crisisopvang de Hoefslag voor Oekrainers gaat 7 mei dicht

Overig Asielzoekerscentrum

GORINCHEM De gemeente Gorinchem sluit op 7 mei de crisisopvanglocatie in de Hoefslag voor Oekraïnse vluchtelingen. Dat schrijft ze in de nieuwsbrief over de opvang van Oekraïners. Na sluiting van de Hoefslag wordt de acute opvang vanuit Dordrecht geregeld. 

Naast opvang in de Hoefslag zijn inmiddels twintig sloopwoningen van Poort6 ingericht en toegewezen aan vluchtingen. De woningen van Poort6 bieden onderdak aan maximaal honderd mensen. De nieuwe bewoners worden ondersteund door VluchtelingenWerk en KLIK. De Voedselbank verstrekt voedselpakketten. Verder wordt een noodopvang ingericht in een leegstaand pand van Deli Home aan de Schelluinsestraat. Medio mei kunnen hier honderd mensen worden gehuisvest. Hoeveel Oekraïnse vluchtelingen worden opgevangen bij particulieren is niet bekend bij de gemeente. Kinderen uit Oekraïne kunnen naar de Anne Frankschool, middelbare scholieren krijgen les in de Internationale Schakelklas.

Het uitkeren van leefgeld voor voedsel, kleding en persoonlijke spullen van 260 euro per vluchteling per maand gaat via Avres. Daarvoor is wel een Europese bankrekening nodig. Wie aan het werk gaat, krijgt geen leefgeld uitgekeerd. Ze mogen zonder werkvergunning aan de slag. 

advertentie