Martijn Dekker: ,,Als je een goede drager koopt, is die meestal opvouwbaar.’’
Martijn Dekker: ,,Als je een goede drager koopt, is die meestal opvouwbaar.’’ Jan Noorlandt

Helemaal klaar voor de fietsvakantie

17 mei 2023 om 11:14 Overig

SCHELLUINEN Het is het ultieme vrijheidsgevoel op vakantie: het land of de streek waar je heen reist leren kennen op de fiets. Dankzij de elektrische fietsen is geen berg op de route meer te hoog, voor niemand. En met de zeer handzame fietsendragers van tegenwoordig  achterop de auto neem je de fiets achterop de auto steeds gemakkelijker mee, weten ze bij Profile Martijn Dekker. 

Op de fiets leer je de omgeving pas écht kennen. Je geniet van de fraaiste natuur, kunt overal komen in de leukste dorpjes en mooiste steden en heb je alles gezien: dan stap je gewoon weer op en rijd je verder. Heerlijk rustgevend en sportief tegelijk. En zoals gezegd: ook het uitdagender terrein met veel hoogtemeters is met een goede elektrische fiets voor iedereen begaanbaar. 

OPVOUWBAAR De fietsendrager waarmee je de fietsen meeneemt op vakantie is – net zoals de elektrische fietsen zelf – flink met zijn tijd meegegaan. De fietsendrager van weleer was een logge en tamelijk onhandelbare kolos waar je welhaast een aparte schuur voor nodig had om hem te bewaren thuis. De fietsendragers van tegenwoordig zijn gelukkig een stuk handzamer. ,,Als je een goede drager koopt, is die meestal opvouwbaar’’, laat Martijn Dekker van Profile Martijn Dekker in Schelluinen zien. ,,Dan is het een compact pakket dat je makkelijk thuis kunt wegzetten en goed in de kofferbak van de auto past. Er is ook weinig moeilijk meer aan de bediening van de fietsendragers.”

DUBBELE AANSLUITING Martijn Dekker demonstreert het even in de winkel van de Schelluinse tweewielerspecialist, waar een handige opstelling met trekhaak is gemaakt. Je zet de drager op de trekhaak, klapt hem open en zet hem met die ene beweging meteen vast. ,,Hij zit direct op de kogel, dus er hoeft geen aparte klem op. Bovendien heeft hij een dubbele aansluiting, zodat hij op alle auto’s past.’’ Je kunt de drager eenvoudig kantelen zodat je de achterklep kunt blijven openen, ook als er fietsen achterop staan.

Er is weinig moeilijk meer aan de bediening van fietsendragers

DRAAGVERMOGEN Een goede fietsendrager koop je vanaf ongeveer 300 euro, met duurdere uitvoeringen die steeds wat meer vriendelijkheid geven in de bediening. ,,Onze fietsendragers zijn alle geschikt voor twee elektrische fietsen, dankzij een draagvermogen van ongeveer zestig kilo’’, vertelt Martijn Dekker. ,,Sommige types kun je een extra stukje uitbreiden. Dan past er nog een kinderfietsje naast.’’

PECH ONDERWEG Elektrische fiets: check. Fietsendrager: check. Daarmee zijn de belangrijkste zaken voor de fietsvakantie aanwezig. Voor lange tochten in nog onbekend gebied heeft Profile Martijn Dekker navigatiesystemen in huis. Of telefoonhouders, zodat je de weg kunt vinden via de telefoon. 

Dan zijn er ten slotte nog hulpmiddelen om een onverhoopt geval van pech onderweg mee te verhelpen. Want de omgeving kan nog zo mooi zijn: daar valt weinig meer van te genieten als je met een platte band langs de kant van de weg staat. Dekker: ,,We hebben speciale spuitbusjes met een vloeistof die je in de band kunt spuiten en die het lek dicht. Handig voor een noodreparatie onderweg. Je kunt ook voor een anti-lek sealant kiezen, die preventief werkt. Dan stap je misschien net iets geruster op.’’

Dit artikel wordt u aangeboden door Profile Martijn Dekker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie