Dieter Ouwerkerk van de Boekenkist
Dieter Ouwerkerk van de Boekenkist Schoon Gorinchem

Winkeliers Arkelstraat trotseren de regen tijdens actie Schoon Gorinchem

2 augustus 2023 om 19:17 Overig Tips van de redactie

GORINCHEM  Klanten die op 2 augustus gingen winkelen in de Arkelstraat werden verwelkomd in een schoongeveegde en ook schoongespoelde straat. Het slechte weer weerhield de winkeliers er niet van om vóór de opening van hun winkels de straat onder handen te nemen. 

Tijdens de vierde Schone-winkelstraat-estafette, een actie van burgerinitiatief Schoon Gorinchem, winkeliersvereniging Hartje Gorcum en stichting Gorinchem Citymarketing, veegden de enthousiastelingen de stoep voor hun winkels schoon. Dieter Ouwerkerk van de Boekenkist en straatvertegenwoordiger liet als startsein een sirene loeien. Behalve papier, plastic, blikjes en flesjes werden er heel veel peuken opgeruimd (met de peukenzuiger van Schoon Gorinchem, voor iedereen te leen bij de VVV). 

,,Eigenlijk zijn rokers heel asociaal”, constateerde Bert van Zuilen bij het zien van de vele peuken voor zijn winkel. Reinigingsdienst Waardlanden zorgde weer voor vegers en grijpers en voor het ophalen van het opgeveegde zwerfvuil. Na afloop trakteerde De Mallemolen de natgeregende schoonmakers op een warme bak koffie met wederom door bakker Van de Grijn gesponsorde koeken. De volgende Schone-winkelstraat-estafette is op 6 september.

Afbeelding
Na afloop was er koffie bij de Mallemolen
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie