Afbeelding
Ecruiser

Alles dat je moet weten over de Ecruiser en elektrische step

14 juli 2021 om 07:00 Partnercontent

Je wil snel van A naar B verplaatsen maar je wil niet bijdragen aan klimaatverandering? Eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek ben je helemaal zat? Of misschien wil je wel gewoon graag goedkoper uitkomen aan het einde van de maand? Allemaal goede redenen om je vanaf nu te verplaatsen door middel van een Ecruiser.

Dit handige vervoersmiddel ziet er niet alleen heel gaaf uit maar wint ook aan populariteit omdat het zoveel andere voordelen meebrengt. De Ecruiser lijkt erg op een brommer en een vergelijkbaar vervoermiddel dat ook veel wordt bereden is de elektrische step. Benieuwd of de Ecruiser iets voor jou is? Lees dan gauw verder.

De voordelen van een Ecruiser

Elektrisch rijden is de trend van het moment. Dat is natuurlijk allereerst omdat elektrisch rijden veel beter is voor het milieu. Je bent immers geen vieze afvalstoffen aan het uitscheiden terwijl je rijdt. Dat rijden op stroom heeft nog een voordeel: het is vaak veel goedkoper dan benzine. Oplaadpalen vind je op steeds meer plekken en gemeenten hebben vaak regelingen om elektrische rijders tegemoet te komen. Daarnaast zijn Ecruisers gewoon stoer, én je kunt ze overal kwijt. Want hoe moeilijk is parkeren nog als je amper groter dan een fiets bent? Kortom: de Ecruiser en soortgelijke vervoersmiddelen zoals de elektrische step hebben ongekend veel voordelen.

Hoe hard gaat een Ecruiser?

De maximum snelheid van een Ecruiser is 25 kilometer per uur. Daarmee is de elektrische scooter een snellere optie dan de step, want deze gaat vaak ongeveer maximaal 18 kilometer per uur. Voor het rijden van een Ecruiser moet je tenminste 16 zijn, net als bij normale brommers. Hetzelfde geldt overigens voor de elektrische step.


Een rijbewijs voor de Ecruiser

Een veelgehoorde vraag wanneer je het hebt over elektrische steps: mag je daar eigenlijk wel zomaar op rijden? In sommige landen zijn ze verboden op bepaalde plaatsen en ze gaan eigenlijk best hard. Je hebt voor elektrische scooters een brommerrijbewijs nodig. De elektrische step is officieel nog niet goedgekeurd voor de openbare weg, maar de kans is sterk dat daarvoor hetzelfde zou gelden. Als het eenmaal zover is, kun je vaak bij aanbieders als Fastfuriousscooters.nl niet alleen verschillende modellen kiezen maar ook informatie over gebruik opzoeken.

De elektrische step: een bijzonder geval

De Ecruiser of elektrische brommer lijkt veel op normale brommers. De regels komen dan ook grotendeels overeen. Met de elektrische step is dat iets lastiger. De elektrische step is namelijk in Nederland nog niet officieel erkend en goedgekeurd als motorisch voertuig op de openbare weg. Hij gaat bovendien een stuk langzamer dan veel motorische voertuigen. Je mag ze dan ook eigenlijk alleen op eigen terrein gebruiken. We zien ze echter steeds meer op de openbare weg en verwacht wordt dat er ook spoedig een oordeel over zal komen. Dan weet je gelijk of je met dit handige én betaalbare voertuig de hele stad door kunt cruisen! Op  www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step kun je zien welke verschillende soorten elektrische steps je uit kunt kiezen.

advertentie
advertentie