Afbeelding
Foto door form PxHere

De meest gebruikte papiersoorten

22 september 2021 om 15:59 Partnercontent

Voor veel drukwerk wordt gebruikt gemaakt van een vorm van papier. Papier is er in allerlei soorten en maten en wordt voor veel verschillende producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de standaard posters en flyers waar papier voor wordt bedrukt. Daarnaast kun je ook vloeipapier en ansichtkaarten drukken, dit zijn al producten die wat specialer zijn. Er zijn natuurlijk ook producten waar je nog nooit aan zult hebben gedacht, zoals with compliments cards op olifantenpoeppapier en wobblers. Hieronder wordt toegelicht wat er allemaal mogelijk bij het bedrukken van papier.

Welke soorten zijn er?

Er zijn oneindig veel verschillende papiersoorten en ook nog een verschillende gewichten. Het meest gebruikte papier is glanzend of mat MC papier, dit is een gesatineerd papiersoort die voor bijna alle producten gebruikt kan worden. Dit papier is er dan ook weer in verschillende gewichten, zelfs in 300 grams. Bijna het tegenovergestelde daarvan is 28 grams vloeipapier, dit is zo licht dat je er deels doorheen kunt kijken en wordt bijvoorbeeld gebruikt om kledingstukken in te pakken. Deze voorbeelden zijn nog vrij standaard, je hebt namelijk ook bier- en henneppapier. Bierpapier is gemaakt van hop, mout en houtvezels, waar henneppapier gemaakt is van tot wel 50% cannabis. Zo heb je nog meer bijzondere papiersoorten als katoen papier, vergé papier en biotop papier.

Waar gebruik je het voor?

Zoals eerder benoemd gebruik je de verschillende papiersoorten voor veel verschillende producten. De meest standaard producten als flyers, posters en kaarten komen natuurlijk veel voor, maar tegenwoordig gaat men op zoek naar andere manier om zichzelf mee te promoten. Denk bijvoorbeeld aan zelf bedrukte papieren tassen of duurzame visitekaartjes. De duurzame categorie is een aparte manier van drukwerk bestellen die steeds meer voorkomt. Meer en meer bedrijven vinden het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het prettige aan papier is dat je het over het algemeen in grote aantallen kunt bestellen, voor een relatief lage prijs. Het alternatief voor papier is al snel signing, maar dan kom je voor dezelfde aantallen een stuk hoger uit in prijs.

Zorg dus dat je snel, mooi en relatief goedkoop drukwerk bestelt en bedruk je ontwerp op papier. Als je duurzaam bezig wilt gaan, kan dat en zijn daar genoeg opties voor, zoals groeipapier bedrukken. Groeipapier is papier waar nieuwe zaden in zitten en waar dus planten uit groeien wanneer je het papier in de grond stopt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie