Afbeelding
Foto door form PxHere

Ethereum, het nieuwe Bitcoin?

30 september 2021 om 11:05 Partnercontent

2021 is tot nu toe een behoorlijk spannend jaar voor de crypto markt. We zagen de Bitcoin tot boven de 60000 dollar stijgen waarna de gehele markt in zakte. Dit gebeurde na een nieuwsbericht uit China waar het land aangaf tegen de cryptocurrencies te zijn, samen met een twitter bericht van Tesla’s Elon Musk. Hij gaf hier aan de Bitcoin niet te zullen gebruiken bij Tesla. Meerdere investeerders kijken hierdoor ook naar de Ethereum crypto, buy or no buy?

Ethereum prijsverwachting

Sinds een paar weken zijn de koersen gestaag aan het stijgen en ook de Ethereum prijsverwachtingen zijn zeer positief. Ethereum heeft voordelen ten opzichte van Bitcoin, waaronder dat het minder energie kost wanneer de coins worden gemined. Dit is een hot topic, onder andere door Elon Musk die voor Tesla een meer energiezuinige munt wil gebruiken dan de Bitcoin. 

Prijsbepalingen na een tweet

Je ziet ook direct hoe gevoelig de markt is, een tweet van Elon Musk en de markt zakt in elkaar. Een volgende tweet waar hij de nieuwe Dogecoin benoemt, en deze stijgt ineens in waarde. Ook al is deze coin als een grap ontwikkeld, om te bewijzen dat te veel zogenaamde beleggers een munt zullen kopen zonder zich te verdiepen in het bedrijf achter de munt.

Je kunt via een crypto exchange al deze ontwikkelingen goed in de gaten houden. Of het nou bij Bitvavo of Binance is, nieuws items worden direct gedeeld zodat beleggers hier direct op kunnen reageren. Ook Coinbase deelt de laatste trends met zijn beleggers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie