Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een kerstpakket met lekker eten: dit zijn je opties

7 oktober 2021 om 09:45 Partnercontent

Tegenwoordig zie je allerlei hippe alternatieven, maar het kerstpakket is traditioneel gezien gevuld met eten en drinken. Wil je graag bij deze traditie blijven, maar wil je het wel origineel aanpakken? Dan zijn er talloze gave opties voor in het kerstpakket!

De geschiedenis van kerstpakketten

Eerst een stukje geschiedenisles. Het kerstpakket stamt namelijk uit het begin van de 19e eeuw. Destijds hadden boeren geen mogelijkheid om voedsel heel lang te bewaren. Er waren immers nog geen koelkasten. Toch hadden ze wel eens een hele mooie oogst en dat wilden ze dan delen met knechten en meiden: hun personeel.

Ook lokale bevolking uit de omliggende dorpen konden daar soms van meegenieten. Zij gingen bij de boeren langs om hen een zalig kerstfeest te wensen en kregen in ruil eten mee. Die traditie is de oorsprong van het kerstpakket.

Tegenwoordig krijg je geen pakket gevuld met aardappels of rozijnen maar eerder luxe producten en lekkere wijn voor met de feestdagen. De opties zijn eindeloos, maar dit zijn de meest gekozen voedselpakketten van het moment.

Een flesje drank

Een flesje wijn, mooie fles champagne of zelfs een pakket met speciaalbier: dranken in het kerstpakket zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het heeft namelijk veel voordelen: wie zelf graag drinkt, kan de fles op tafel zetten tijdens het kerstdiner. Wie er zelf niet dol op is, kan de drank waarschijnlijk alsnog goed kwijt bij vrienden of familie in deze periode van het jaar.

Simpele producten

Sommige kerstpakketten, waaronder bij Kerstpakkettenplaza.nl, bevatten eigenlijk heel simpele producten die je misschien al wel vaker in je voorraadkast hebt. Een zak chips, een stuk chocolade, een pakje noodles of pannenkoekenmix. Dit soort pakketten zijn een leuke manier om je personeel een lekker goed gevuld pakket te geven zonder dat je heel veel geld kwijt bent. Bij Kerstpakkettenplaza.nl bevatten die pakketten vaak wel 20 of meer producten.

Luxe producten

Niet getreurd, want ook de luxe pakketten zijn nog altijd razend populair. Zo zijn er heerlijke borrel pakketten met worstjes, kaassnacks en een bijpassend flesje wijn. Je kunt ook een pakket kiezen dat helemaal is toegespitst op de jaarwisseling, inclusief een mooie fles champagne en oliebollenmix. Luxe pakketten worden vaak goed ontvangen maar zijn dan ook geregeld iets duurder, of bevatten minder producten. Houd daar rekening mee.

Een mooi geheel

Het oog wil ook wat! Daarom zijn de kerstpakketten vaak prachtig verpakt en passen de verpakkingen van de producten goed bij elkaar. Zo zijn er pakketten met alleen maar producten met blauwe verpakkingen of rode verpakkingen. Een lust voor het oog! Bekijk Kerstpakkettenplaza.nl en je vindt ongetwijfeld een pakket dat past bij jou. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie