Afbeelding
Foto: Amslod

Redenen waarom we in de herfst meer moeten fietsen

3 november 2021 om 07:22 Partnercontent

Het wordt weer een stuk kouder, de dagen donkerder en de kans op wind en regen neemt iedere dag toe. Kortom: het is weer herfst. Voor veel mensen één van de favoriete seizoenen. Hét seizoen waar gezelligheid centraal staat en waar je kunt genieten van een fantastisch kleurenpalet. Bovendien is het ook nog eens een prima seizoen om lekker te gaan wandelen of er op uit te trekken met de fiets. Vooral dat laatste moet volgens experts meer aangemoedigd worden. Wij leggen uit waarom. 

Of je er nu van houdt om van de prachtige herfstbladeren te genieten of de kou te trotseren of dat je liever lekker thuis op de bank blijft zitten. Feit blijft dat bewegen ook in de herfst ontzettend belangrijk blijft. Misschien zelfs wel juist in de herfst. Dit is namelijk niet alleen een prachtig seizoen, maar ook de kans op virussen neemt enorm toe. Een betere weerstand en werken aan een gezonder lichaam is daarom juist nu van essentieel belang. En hier kan dagelijks een stukje fietsen zeker bij helpen.

Goed voor de gezondheid

Een van de grootste voordelen van lekker fietsen tijdens de herfstdagen is natuurlijk om de gezondheid te verbeteren. Omdat er in dit seizoen ook wat meer wind is, kan fietsen echter een stuk minder prettig zijn. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen in een e-bike investeren. Alleen al na het lezen van de Amslod ervaringen, kun je enkel tot de conclusie komen dat fietsen – zelfs in de herfst – ontzettend fijn kan zijn met behulp van een e-bike.

Maar zorgt de trapondersteuning er wel voor dat je voldoende blijft bewegen of is het vooral een gemakkelijke manier om snel afstanden af te leggen? Ondanks de trapondersteuning moet je echter zelf ook nog voldoende trappen om vooruit te komen. Het voelt alleen alsof je constant wind mee hebt. Hoe fijn is dat? En doordat het fietsen op de elektrische fiets een stuk gemakkelijker gaat, ben je ook in staat om langere afstanden af te leggen.

Rustiger op de fietspaden

Vind je het ook altijd verschrikkelijk wanneer het onwijs druk is op de fietspaden? Dan is de herfst precies het seizoen voor jou. Want juist in dit seizoen is het ontzettend rustig op de fietspaden. Met name omdat het recreatief fietsen stukken afneemt. Hierdoor kun je heerlijk genieten van de natuur en de enorme rust om je heen.

Mooi weer

Hoewel de herfst vooral in het teken staat van regen en wind zijn er ook nog genoeg mooie dagen. Het weer in de herfst is in Nederland in veel gevallen nog heel erg mooi. Sterker nog: de afgelopen jaren was de nazomer zelfs bijna mooier dan de echte zomer. Hierdoor zullen er genoeg momenten zijn waarop een fietstochtje juist hartstikke fijn is. Geniet van de laatste warme zonnestralen van het jaar en doe nog even de nodige vitamine D op, voordat de echte winter valt. Nu kun je hier nog optimaal van genieten. Over enkele maanden wordt fietsen wellicht al wat lastiger door gladheid en extreme kou. Genoeg reden dus om die reviews e-bike Amslod te lezen en de beste fiets voor jou te kiezen. Dat staat immers garant voor genoeg fietsplezier deze herfst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie