Afbeelding
Foto: Pixabay

De leukste beroepen in de haven

1 december 2021 om 07:23 Partnercontent

Zoek je werk in de haven? Dit zijn de leukste beroepen

Ben je op zoek naar een vacature in Rotterdam en zou je het liefst in de haven willen werken? Er zijn diverse leuke beroepen in de haven. Ben jij benieuwd welke leuke beroepen er in de haven zoal zijn? Wij zochten uit wat de leukste beroepen in de haven zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de ideale baan voor jou in de haven.

Bootsman

Wanneer je als bootsman aan de slag gaat, houd je je bezig met het meren en ontmeren van schepen in de sluis. De bootsman is het eerste aanspreekpunt op het land en ondersteunt de loods bij het aan- en afmeren bij de kade. De bootsman bedient de signalisatie van de slagbomen van sluizen en bruggen en zorgt ervoor dat het scheepsverkeer van en naar de haven vlot verloopt. Je zal dan ook zien dat veel bedrijven een vacature plaatsen om een bootsman te vinden, want goede bootsmannen zijn altijd nodig.

Sluismeester

Wanneer je als sluismeester werkt, zal je op operationeel niveau bijdragen aan veilig en soepel verlopend scheepsverkeer. De sluismeester bedient de sluizen, registreert schepen, signaleert onverwachte gebeurtenissen en handelt deze vervolgens af. Ook plant de sluismeester de schutten en controleert hij of zij of de verkeersreglementen goed worden nageleefd in het scheepsverkeer.

Bemanningslid sleepboot

Als bemanningslid van een sleepboot heb je een mooie baan in de haven te pakken. Een havensleepboot dient heel precies te manoeuvreren en wordt veel ingezet om grote schepen te ondersteunen bij het af- en aanmeren of in- en uit de haven varen. Havensleepboten beschikken over een groot vermogen en hebben een bijzonder voortstuwingssysteem. Een goed bemanningslid met verstand hiervan is dan ook zeker nodig.

Loods

De loods zorgt ervoor dat het schip van en naar het werkingsgebied geloodst kan worden. De loods is een specialist die het vaarwater geheel kent en advies uitbrengt aan de kapitein omtrent de navigatie binnen een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan de nauwe doorgangen in havens. Een loods is doorgaans een ervaren zeeman. Deze heeft vaak eerst een opleiding gedaan om op kleine schepen te mogen varen, om vervolgens op grotere schepen dienst te doen.

Lijkt een van deze banen in de haven van Rotterdam jou wel wat? Bekijk dan eens diverse vacaturesites om te bekijken waar jij het beste jouw eerste stappen in de haven kunt zetten. Wij wensen je veel succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie