Afbeelding
Rembrandt

Kleine kinderkamer? Gebruik deze tips voor de inrichting

20 december 2021 om 07:00 Partnercontent

Het inrichten van je kinderkamer is altijd belangrijk en tevens vrijwel altijd lastig, want er komt best wel wat bij kijken. Wanneer je een kleine kinderkamer hebt is het een nog grotere uitdaging om alles uit de ruimte te halen. Je wil namelijk enerzijds zoveel mogelijk praktische ruimte hebben in deze kamer, en daarnaast wil je je kind ook de ruimte geven om bijvoorbeeld te spelen. Gelukkig is er ook van een kleine kinderkamer genoeg te maken. Het is hierbij van groot belang om creatief met de ruimte om te gaan. Om je hierbij te helpen hebben we enkele tips op een rijtje gezet!

Kies voor een hoogslaper of stapelbed

Een ideale manier om de ruimte in een kamer beter te benutten is door gebruik te maken van de hoogte. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hoge kasten, waar je veel spullen in kunt opbergen. Ook kun je kastjes of planken hoog ophangen, waar je ook weer extra spullen kwijt kunt. Met planken aan de muur creëer je bovendien een speels effect in de kamer, dus ook qua uiterlijk is dit een goed idee. Tot slot zijn een stapelbed of hoogslaper natuurlijk ideaal. Met een stapelbed kun je op de plek van één bed meerdere kinderen laten slapen. De voorkeur van veel mensen gaat tegenwoordig echter wel uit naar één kind per kamer. Dan is een hoogslaper natuurlijk ideaal. Daaronder kan je dan kasten neerzetten, of eventueel een bureau. Je kan het ook gewoon open laten zodat je kind hier kan spelen. Bovendien vinden kinderen het vaak ook nog tof om ‘in de lucht’ te slapen. Win win dus!

Speel met kleur en licht

Wanneer je een kleinere kamer ruimer wil laten lijken is het belangrijk om te spelen met licht en kleuren. Vermijd felle kleuren en drukke prints, net als donkere kleuren. Deze zaken laten de kamer namelijk alleen maar kleiner lijken, wat je nou juist niet wil. Wanneer je lichte kleuren gebruikt en veel natuurlijk licht laat binnenkomen laat je de kamer juist optisch groter lijken. Ook met lampen kun je hieraan bijdragen. Zo is het slimmer om een aantal kleinere lampen te gebruiken dan één grotere lamp. Met een grote lamp is je kamer namelijk sneller donker en lijkt hij weer kleiner. Door op meerdere plek licht te creëren, creëer je ook weer ruimte.

Kies voor praktische meubels

Het is ook verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van praktische meubels. Zeker wanneer je ruimte beperkt is wil je hier zo goed mogelijk gebruik van maken. Dat kan met slimme meubels. Wat te denken van een inbouwkast met schuifdeuren? Hier past ontzettend veel in terwijl het relatief weinig ruimte vraagt. Bij een normaal bed kun je bijvoorbeeld lades onder het matras aanbrengen, of gewoon zo’n type bed kopen. In deze lades kun je dan weer heel veel spullen opslaan, zoals kleding. Wat je wil voorkomen zijn grote meubels met relatief weinig opbergruimte. Ook grote bakken om spullen in op te slaan zijn niet slim voor een kleinere kamer. Deze nemen veel ruimte op de grond in beslag, waar je kind ook zou kunnen spelen.

Maak het af met leuke accessoires

Met accessoires kun je de kinderkamer helemaal af maken. Dat geldt overigens natuurlijk voor elke kamer, maar wanneer je minder ruimte hebt kan dit nog meer impact maken. Ook voor een kinderkamer zijn er ontzettend veel accessoires te vinden. Als je het slim aanpakt kun je de kamer hier zelfs groter mee laten lijken. Wanneer je bijvoorbeeld een grote spiegel op de wand bevestigt lijkt je kamer ineens veel groter. Wanneer je slim gebruik maakt van een vloerkleed kan je een ruimte langer of juist breder laten lijken. Het is dus slim om met de ruimte te spelen zodat het optisch wat groter wordt. Waarschijnlijk is dit voor je kind een stuk prettiger, want ook deze vinden het fijn om de ruimte te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie