Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontspanning juist in deze tijd heel belangrijk

Partnercontent

Het belang van voldoende ontspanning wordt onderschat, zo waarschuwen veel coaches op dit gebied. Mede door het thuiswerken is de scheiding tussen werk en privé vertroebeld bij veel mensen. Het is verleidelijk om nog een aantal uur extra te werken. Daar waar de laptop voorheen definitief werd afgesloten als men terug naar huis keerde. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen in deze tijd. Maak een wandeling in de avond, laat je masseren met massage stenen, kies voor een bezoek aan de sauna met je partner, enzovoorts. Ook het luisteren naar je favoriete muziek of bijvoorbeeld het lezen van een tijdschrift kan helpen jezelf te ontspannen.

Massage goed voor de ontspanning en je spieren 

Een massage met fijn geurende massageolie is niet alleen goed voor het wegnemen van de spanning uit je lijf. Het draagt ook bij aan het herstel van spieren na bijvoorbeeld een intensieve training op de sportclub. Dat laatste is voor veel mensen lastig in de huidige tijd. Niet alle werkgevers staan het toe dat werknemers tijdens hun werktijd naar de sportschool of hun sportclub gaan. Daarbij is de kans groot dat er afspraken gepland staan in de tijd dat je zou gaan sporten, wanneer dit voor 17.00 uur is. Veel mensen hopen dat sporten in de avond na de eerstvolgende versoepelingen weer mogelijk is. Ook sporten heeft immers een positieve impact op je gemoedstoestand in stressvolle periodes. Het helpt je de zinnen even te verzetten.

Massagesalons zien de vraag naar massages groeien 

De één kiest voor het gebruik van een massagestoel bij een wellness centrum in de buurt, de ander bezoekt een professionele massagesalon met elektrische massagetafels. Deze massagesalons zien de vraag naar massages groeien de laatste twee jaar. Steeds meer mensen laten zich eens per maand of bijvoorbeeld eens per zes weken masseren door een professionele masseur. Bij de keuze voor zo’n massage kan gekozen worden uit verschillende varianten. Denk aan het verschil tussen een ontspanningsmassage en een sportmassage. Ook een bindweefselmassage is soms een optie. De ontspanningsmassage is hierbij het populairst bij de meeste mensen.

Mensen sporten minder dan voorheen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders over het algemeen minder zijn gaan sporten sinds de uitbraak van de pandemie. Gedeeltelijk komt dit door de eerdere avond lockdown en de maatregelen die eind 2021 werden ingevoerd, waarbij sporten na 17.00 uur eveneens niet is toegestaan. Althans, niet in groepsverband. Organisaties waarschuwen voor de gevaren van het feit dat mensen minder sporten. Niet alleen voor het fysiek van mensen is minder sporten gevaarlijk. Ook psychisch raakt men eerder uitgeput wanneer er niet voldoende bewogen wordt. Sterk aangeraden wordt dan ook om bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze te sporten of in de avond met een familielid of vriend te gaan wandelen of hardlopen.  

advertentie