Afbeelding
Photo by David Shares on Unsplash

Waarom meer mensen met Bitcoin willen betalen

Partnercontent

In 2009 bracht Satoshi Nakamoto Bitcoin naar de wereld na het publiceren van een witboek in 2008 waarin werd uitgelegd hoe de cryptocurrency zou functioneren. Deze digitale valuta is een peer-to-peer, gedecentraliseerd betalingssysteem dat een digitale uitwisseling eenheid gebruikt om transacties te verwerken en deze gedaan in https://bitcoins-era.io/nl/ als een traditioneel platform. Onlangs zijn sommige bedrijven begonnen met het accepteren van Bitcoin en zelfs het betalen van werknemers met Bitcoin.

In 2021 bezaten 46 miljoen Amerikanen een deel in dit virtuele actief. En dit komt neer op ongeveer 17% van de gehele volwassen bevolking in het land.

Verschillende bedrijven, waaronder Starbucks, Microsoft, Home Depot en Amazon, accepteren BitPay, dat werkt zoals Apple Pay of PayPal, zodat klanten kunnen afrekenen met Bitcoin. Zoals Pinehurst Coins, gevestigd in North Carolina, accepteren sommige bedrijven al sinds 2012 Bitcoin.

Het is echter pas sinds kort dat meer mensen belangstelling hebben voor deze virtuele valuta. Vandaag de dag merken bedrijven dat steeds meer mensen met Bitcoin willen betalen. Ook willen verschillende bedrijven nu hun werknemers met deze digitale munt betalen. Hier volgen cruciale factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor deze trend.

Onmiddellijke afwikkelingen

Bitcoin-transacties gebeuren bijna onmiddellijk. In het ideale geval zijn de Bitcoins eigendom van de dienst- of goederen aanbieder wanneer de deal is gesloten. Bovendien is een Bitcoin-transactie onomkeerbaar. Niemand kan dus een Bitcoin-betaling ongedaan maken, in tegenstelling tot betalingen met een creditcard. De enige optie is dat de handelaar het bedrag van de klant terugbetaalt.

Lage transactiekosten

Bitcoin bestaat buiten het conventionele banksysteem. Bitcoin Gebruikers hoeven dus geen kredietkosten, wisselkosten of andere kosten te betalen met deze virtuele munt. En dit komt zowel de verkoper als de klant ten goede. Wellicht zijn lage transactiekosten en snelheid de voornaamste redenen waarom meer mensen met deze digitale munt willen betalen.

Decentralisatie

Omdat het een gedecentraliseerde virtuele munt is, is er geen centrale autoriteit zoals een regering die Bitcoin controleert. Idealiter functioneert Bitcoin zonder dat een centrale autoriteit het in handen heeft. En dit is in het voordeel van de mensen die het bezitten, want er is geen regering die de waarde ervan regelt.  

In wezen kunnen Bitcoin Gebruikers hun digitale munten inwisselen zonder enige controle of tussenpersonen die dicteren welk bedrag ze voor hun tokens moeten nemen. Een persoon kan dus Bitcoins kopen en ze gebruiken om te betalen voor een dienst of product op basis van het met de verkoper overeengekomen tarief.

Veiligheid

Wanneer u met fiatgeld betaalt, geeft u mogelijk persoonlijke informatie vrij, zoals uw adres en identiteit. Voor Bitcoin Betalingen daarentegen is dergelijke informatie niet nodig. Mensen gebruiken alleen publieke adressen en private sleutels om met Bitcoin te handelen. De verkoper van het artikel of de dienstverlener deelt de publieke sleutel die de koper gebruikt om Bitcoins naar zijn crypto-portefeuille te sturen. U stelt uzelf dus niet bloot aan risico’s zoals identiteitsdiefstal wanneer u met Bitcoin handelt. En dit is een van de cruciale factoren die Bitcoin aantrekkelijk maakt voor de meeste mensen.

Geen limieten

Bitcoin is een wereldwijd betalingssysteem. Mensen kunnen met Bitcoin over hun geografische grenzen heen transacties verrichten. Bovendien kunt u op elk moment met deze digitale munt betalen. Bitcoin heeft in principe geen tussenkomst van derden nodig. Zo kunnen mensen hun tokens op elk moment overdragen, ongeacht de locatie van de ontvangers. En geen enkele autoriteit kan hen extra kosten aanrekenen of beperkingen opleggen. Alle transactiedetails blijven in de Bitcoin-blockchain of het openbare grootboek.

Slotopmerkingen

Bitcoin is een innovatie die veel mensen aantrekt. Het gedistribueerde karakter van het Bitcoin-netwerk en de cryptografie maken Bitcoin veiliger dan conventioneel geld. Bovendien trekt de stijgende waarde van deze digitale munt meer investeerders, particulieren en ondernemingen aan. De toename van het aantal mensen dat met Bitcoin wil betalen, creëert dus meer aandacht rond deze virtuele munt. En dit zal waarschijnlijk zo blijven naarmate meer mensen met Bitcoin willen betalen en meer bedrijven deze digitale munt accepteren.

advertentie